Novetats | Temàtiques | Col·leccions |

ATENCIÓ. Tenim problemes amb les paraules accentuades, estem treballant per solucionar-ho.   152 Volts de pista
1999-2012

Jordi Jané


  
Temàtiques:  
Idioma:  
Català
Col·lecció:  
Volum:  
1
Enquadernació:  
Rústica
Edició:  
maig 2013
Format:  
16 x 23,5
Tintes:  
Negre
Pàgines:  
280
ISBN:  
978-84-94132-71-1
Preu:  
20 €
Stock:  
Disponible


Els dos volums d’aquest llibre contenen els 152 articles publicats per Jordi Jané al quadern de circ Volt de pista del diari Avui entre 1999 i 2012.
152 Volts de pista és la cronologia raonada del renaixement del circ catala, una art escenica que en pocs anys ha sortit de l’ostracisme per fundar una potent associació professional, engegar fires i festivals i dotar-se d’escoles i centres de creació tot emmarcant aquestes iniciatives en un Pla Integral de Circ consensuat amb el Govern del país.
Aquests 152 Volts de pista són un reflex i una interpretació de tretze anys de circ. S’hi contemplen totes les modalitats circenses nacionals i internacionals i s’hi obre una mirada a les pulsions i temptejos experimentals d’algunes arts esceniques de frontera.Jordi Jané
Actor, escriptor, periodista i crític de circ. Professor de Teoria, Historia i Dramatúrgia circenses. Autor d’entrades de circ, il·lusionisme, titelles i music-hall per a diverses enciclopedies. Assessor, guionista o director de diferents espectacles de circ i documentals circenses per a televisió. Ha exercit de Monsieur Loyal en llengua catalana als circs Italiano, Ángel Cristo i Gran Circo Mundial.
És soci fundador de l’Associació de Professionals de Circ de Catalunya (2004). Ha dirigit programacions de circ en diverses institucions i ha comissariat les exposicions Circ contemporani catala, l’art del risc (amb Joan Minguet, Centre de Cultura Contemporania, Barcelona 2006) i Un segle de circ: Paulina Andreu Rivel Schumann (amb Raffaele De Ritis, Arts Santa Monica i Circo Price, 2011).
Entre d’altres títols de tematica circense ha publicat: Centenari Charlie Rivel: assaig biografic i artístic (Ed. del Departament de Cultura de la Generalitat, 1996; 2a edició 2000). Sebastia Gasch, el gust pel circ (antologia de textos en col·laboració amb Joan M. Minguet, Edicions del Medol, 1998). Les arts esceniques a Catalunya (Galaxia Gutenberg-Cercle de Lectors, 2001). Les arts del circ (dins l’obra col·lectiva Art, geografia i societat, volum 2 de la col·lecció ART DE CATALUNYA, Edicions L’Isard, 2002). Li-Chang, el xines de Badalona (Museu de Badalona, 2004).

Tots els Drets Reservats .
Premsa | Contactar | Condicions de compra | Accés professionals | Qui som? | On som? | Inici