Novetats | Temàtiques | Col·leccions |

ATENCIÓ. Tenim problemes amb les paraules accentuades, estem treballant per solucionar-ho.   La ma del temps


Maite González Laurens
Carles Duarte i Montserrat


  
Temàtiques:  
Idioma:  
Català
Col·lecció:  
Volum:  
30
Enquadernació:  
Rústica
Edició:  
novembre 2013
Format:  
12,5 x 15
Tintes:  
Color
Pàgines:  
52
ISBN:  
978-84-94191-91-6
Preu:  
13 €
Stock:  
Disponible


La ma del temps és el fruit d’un dialeg encadenat entre la fotografa Maite González, autora, entre d’altres, de l’exposició Sóc ell...sóc jo...sóc ella, i el poeta Carles Duarte i Montserrat, que ha recopilat la seva obra al volum S’acosta el mar. En una successió creativa d’interpel*lacions mútues, els versos de Duarte es nodreixen de les imatges de González, que alhora s’inspiren en els poemes per anar dibuixant un paisatge que es fa reflexiu i íntim, que intenta una aproximació, des del llenguatge de l’art, a l’empremta de cada vida en la dels altres, a la reconstrucció incessant del jo que som en l’ocea del temps, que alhora ens configura i ens desdibuixa. La identitat, el rastre que deixem, el nostre gest en l’univers, la plenitud efímera, l’ombra... són alguns dels temes reflectits dins La ma del temps.
Maite González Laurens
Maite González. Nascuda a Caracas (Veneçuela) l’any 1981. Interessada pel món de la imatge, va estudiar fotografia a l’Institut d`Estudis Fotografics de Catalunya (IEFC). Ha participat en diverses exposicions col·lectives a la sala del Foment de les Arts i del Disseny (FAD) de Barcelona, al Sony World Photography Awards (Canes), a la Casa de la Generalitat de Catalunya a Perpinya i al Festival Internacional de la Imagen a Mexic (FINI). Ha exposat individualment el seu treball “Sóc ell … Sóc jo … Sóc ella …” a l’Espai Antoni Miró Peris de Barcelona, al II Festival de Fotografia de Torroella de Montgrí  i al Centre Cívic Pati Llimona  de Barcelona. Més recentment, va formar part d’una projecció a l’Atelier de Visu de Marsella.
Carles Duarte i Montserrat
Carles Duarte (Barcelona, 1959) és poeta i lingüista. La seva poesia, en que es fan presents el paisatge i les referencies culturals del Mediterrani, té com a temes centrals la tendresa, el somni i l’oblit. La seva obra ha merescut els premis Rosa Leveroni, Vila de Martorell, Crítica “Serra d’Or” i el de la Crítica Catalana. És cavaller de les Arts i les Lletres de la República francesa i Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya. Ha publicat una trentena de llibres de poesia, entre els quals destaquen El somni (2000), El silenci (2001), El centre del temps (2003), Tríptic hebreu (2004), Els immortals (2004) o Alba del vespre (2013). La seva poesia ha estat recopilada a S’acosta el mar. Poesia 1984-2009 (2010). S’han publicat llibres de la seva poesia traduits al castella, al frances, a l’italia, al romanes, a l’islandes, a l’alemany i a l’hebreu i han aparegut també traduccions de poemes seus a l’angles, a l’arab, al grec, al portugues, a l’asturia, al cors o al sard. La seva poesia ha estat inclosa a l’Antologia de poetes catalans de Riquer, Grilli i Sansone, a l’antologia Non a la guerre, a l’Antología de la poesía catalana actual publicada a Buenos Aires, a Paraula encesa, antologia de poesia catalana dels últims cents anys, a Trentaquattro poeti catalani per il XXI secolo, a Poeti spagnoli contemporanei, a 20 del XX. Poetas catalanes, publicat a Mexic i a Medio siglo de oro. Antología de la poesia contemporania en catalán. L’any 2015 es va publicar a França el llibre de Jad Hatem La Lumiere, le Poeme, la Mort. Sur Duarte et Vinyoli, que l’any 2016 s’ha editat en catala amb el títol La llum i la mort en la poesia de Carles Duarte i Joan Vinyoli. Ha col·laborat amb pintors, fotografs, escultors, músics. Amb Kim Castells ha publicat Primavera d’hivern (2002) i Pinzellades de llum sobre la Cerdanya (2009). Com a lingüista ha treballat amb els professors Joan Coromines i Antoni M. Badia i Margarit i ha publicat llibres de lingüística historica i de llenguatges d’especialitats.

Tots els Drets Reservats .
Premsa | Contactar | Condicions de compra | Accés professionals | Qui som? | On som? | Inici