Novetats | Temàtiques | Col·leccions |

ATENCIÓ. Tenim problemes amb les paraules accentuades, estem treballant per solucionar-ho.   Resposta a cartes impertinents
Divertiment Autocrític de Realitats Femenines

Marta Momblant Ribas


  
Temàtiques:  
Idioma:  
Català
Col·lecció:  
Volum:  
113
Enquadernació:  
Rústica
Edició:  
desembre 2013
Format:  
12 x 16,5
Tintes:  
Negre
Pàgines:  
184
ISBN:  
978-84-94203-52-7
Preu:  
12 €
Stock:  
Disponible


El fet que la carta D’una assassina a una dona de bé de Cartes Impertinents de Maria Aurelia Capmany en ser llegida o escoltada des de la dramatització d’un escenari, faci que el lector o el públic, encara avui, quedi «estabornit» quaranta-cinc anys després, ja és, en si mateix, prou inquietant. I és que Resposta a Cartes Impertinents és un divertiment autocrític de realitats femenines per a l’escena de gran format que Marta Momblant Ribas ha fet néixer a partir de la necessitat de donar continuitat en el temps als testimonis que va recollir Maria Aurelia Capmany en el seu magnífic epistolari Cartes Impertinents de dona a dona. Per tant, Marta Momblant Ribas —que d’aquesta dramatúrgia també n’ha despres el petit espectacle literari Apunts per Resposta a Cartes Impertinents— ha combinat les paraules de la Maria Aurelia Capmany amb les seves propies, dramatitzant-les per donar resposta a través del recull de testimonis, que dels nostres dies ella també ha recopilat, tot d’experiencies d’homes i dones deutors del transit al tercer mil·lenni, i ha fet el traç d’un pont historic de més de mig segle, que data des de les pugnes de les dones pels drets d’igualtat moral, social i laboral, fins a la realitat d’anar a peu en que vivim les dones —i també els homes!—, avui.Marta Momblant Ribas
La seva trajectoria artística i professional s’ha desenvolupat en la direcció escenica —teatre i opera— i en la dramatúrgia teatral, i a partir del 2006 desenvolupa també la narrativa. És llicenciada en Historia de l’Art per la Universitat de Barcelona sota la tutela de Ricard Salvat, i ha fet cursos de postgrau d’Arts Esceniques a Middlesex University de Londres, ciutat en que ha viscut i treballat per a la seva escena durant cinc anys. Durant aquest període també va viatjar per arreu destacant dues llargues estades a l’Índia. Des de l’any 1991 ha dirigit una quinzena de produccions sobre textos d’Aristofanes, Lorca, Kafka, Moliere, Cervantes, Shakespeare, Wilde… en angles, castella i catala, i el 2004 dirigeix al Gran Teatre del Liceu —Foyer— l’espectacle Remena Nena. La seva escriptura original compren teatre: Fora de temps, fora de lloc (2009) ed. Lo Trinquet; Amb Ulls Propis (2013) a la revista de teatre digital Episkenion gestionada per Josep Lluís Sirera; relats: La invocació de les aigües (2010) ed. Serret bloc/Aeditors com a part del recull en procés: Rostres d’aigua; contes infantils i juvenils; novel·la: Arbagel, un revolt de l’amor (2006) i La Venta de l’Hereva, Premi Guillem Nicolau 2009. Articles amb contingut teatral Escena Humana… a Lo Cresol i a Temps de Franja on també n’ha publicat amb contingut huma i social: Retrats entallats a paraules.
Des de la primavera del 2012 concep i interpreta l’espectacle literari de petit format Apunts per Resposta a Cartes Impertinents que ha extret del text de la present edició.
Nascuda a Barcelona el 1969 esta vinculada des de l’adolescencia a Beseit —Comarca del Matarranya— on resideix des del 2006. És casada i té tres fills.

Tots els Drets Reservats .
Premsa | Contactar | Condicions de compra | Accés professionals | Qui som? | On som? | Inici