Novetats | Temàtiques | Col·leccions |

ATENCIÓ. Tenim problemes amb les paraules accentuades, estem treballant per solucionar-ho.   Xarxa de records, vol. 1
Sota el franquisme

Enric Pujol Cayuelas


  
Temàtiques:  
Idioma:  
Català
Col·lecció:  
Enquadernació:  
Rústica
Edició:  
desembre 2013
Format:  
16,6 x 23,5
Tintes:  
Negre
Pàgines:  
148
ISBN:  
978-84-94203-53-4
Preu:  
14 €
Stock:  
Disponible


Xarxa de records vol ser una cronica de casa nostra en els darrers seixanta anys a través de la curiosa mirada primer d’un nen, després d’un jove i finalment de l’adolescent que es va convertir en periodista. Com en una pel·lícula del cinema classic, l’argument l’han marcat els fets esdevinguts que han provocat el canvi en el pensament i la manera de fer de la societat, els fotogrames serien totes aquelles seqüencies viscudes en primera persona i que ens ajuden a poder entendre el fil argumental, i els actors serien tots aquells personatges que han format part de la meva historia, ja sigui com a protagonistes o bé fent uns papers secundaris. Una cronica que pretén ser distesa, divertida en alguns passatges, que va del bracet amb la nostalgia, que explora en el passat per trobar les respostes que ens han portat fins aquí, fugin de tota transcendencia i posant-li unes gotes d’humor. Un testimoniatge del creixement de la ciutat i els seus habitants. És una historia de mites i monstres, de pubertat i maduresa, d’herois i vilans, de rosaris nocturns i cançons dels Beatles, de misses en llatí i Fira de Pasqua amb El Argentino, de botxí i víctimes, de futbolí i bocates de calamars, d’Espíritu Nacional i vedettes amb potes de gall, de «Franco ha muerto» i la democracia ha nascut, de focs d’artifici i guateques, de teatres i polítics, de Nastic i monuments, de seguicis i processons, de bars i capelles. Una Xarxa de records nascuda a l’indret de la memoria farcida de llums i ombres, de melangia i esperança, d’il·lusions i fracassos. Un viatge narratiu amb bitllet d’anada per retrobar-nos amb el nostre destí.
Enric Pujol Cayuelas
Enric Pujol Cayuelas (Tarragona, 1954) és llicenciat en Literatura Espanyola per la Universitat de Barcelona i periodista. Ha treballat 34 anys a Radio Nacional, abans Radio Tarragona i Radiocadena Espanyola. També ha col·laborat amb el Diari de Tarragona, Mundo Deportivo i Don Balón.
És autor de diversos llibres de tematica esportiva: Nastic, cent anys d’historia (1987), Anécdotas de los JJ.OO. (1988), Historia del CN Tarraco (1989), Cent anys de futbol a Tarragona (1997), 100 anys d’esport a Tarragona (1999), Nastic, la historia continua (2000); Nastic... ara sí (2001); CBT: 25 anys de basquet, (2003); i Nastic, de la A a la Z (2005, 1a edició).
També ha participat en els llibres Setmana Santa a Tarragona (2008); Tarragona: segle XX a través de les Postals (Esport) (1992); i Guia turística de Tarragona (2006), editat pel patronat Municipal de Turisme.

Tots els Drets Reservats .
Premsa | Contactar | Condicions de compra | Accés professionals | Qui som? | On som? | Inici