Novetats | Temàtiques | Col·leccions |

ATENCIÓ. Tenim problemes amb les paraules accentuades, estem treballant per solucionar-ho.   Premsa i societat
Aspectes polítics, economics i socials

Joaquim Capdevila i Capdevila


  
Temàtiques:  
Idioma:  
Català
Col·lecció:  
Enquadernació:  
Rústica
Edició:  
desembre 2013
Format:  
14,8 x 21,5
Tintes:  
Negre
Pàgines:  
212
ISBN:  
978-84-94203-55-8
Preu:  
22 €
Stock:  
Disponible


Del 26 d’abril al 4 de maig del 2012, a la sala d’actes del Centre de Lectura, es van desenvolupar en cinc sessions les Jornades d’Historia de la Premsa: «Premsa i societat. Aspectes polítics, economics i socials», que van organitzar el Centre de Lectura i la Universitat Rovira i Virgili, amb la col·laboració de I’Institut Ramon Muntaner, l’Institut Municipal de Museus de Reus i la Biblioteca Central Xavier Amorós.
Les jornades tenien com a objectiu, entre d’altres, donar a coneixer l’evolució de la premsa des dels seus inicis fins a l’actualitat determinar els diversos tipus de materials impresos en relació amb el sector social al qual anaven adreçats, valorar la influencia dels governs en el desenvolupament de l’activitat informativa i, en definitiva, destacar la importancia de la premsa com a element aglutinador de la societat, tant en moments de conflicte com de pau social.
Al llarg d’aquests cinc dies es van poder escoltar les veus autoritzades del Dr. Carlos Martínez Shaw, academic de la Reial Academia de la Historia i catedratic d’Historia Moderna de la UNED; del Dr. Luís J. Navarro Miralles, professor d’Historia Moderna, emerit, de la Universitat Rovira i Virgili; del Dr. Josep Fabregas Roig, professor d’Historia Moderna de la URV; de Marc Ferran Sans, director del Museu d’Art i Historia de Reus i director del Centre d’Art Cal Massó de Reus; del Dr. Magí Sunyer Molné, professor de Literatura Catalana de la Universitat Rovira i Virgili; del Dr. Joan Maria Thomas Andreu, professor d’Historia Contemporania de la Universitat Rovira i Virgili; de Victoria Rodrigo Fuentes, bibliotecaria de la Biblioteca Central Xavier Amorós, i de Joan Navais Icart, doctorand en Historia Contemporania i secretari general del Centre de Lectura.
Aquelles conferencies ara veuen la llum en aquest recull que pretenem que serveixi per deixar constancia de la importancia de la premsa en les diverses etapes de la nostra historia, fent referencia a Europa, a Espanya, a Catalunya i, naturalment, també a Reus, ciutat que des de ben aviat va mostrar la seva inquietud per donar suport a la premsa escrita.Joaquim Capdevila i Capdevila
Joaquim Capdevila Capdevila és especialista en historia i semiotica de la cultura i teoria de la comunicació. Ha col.laborat en diverses revistes: Els Marges, Historia Social, Revista d’Etnologia de Catalunya, Estudis d’Historia Agraria, Revue de Philologie, Cercles, Quaderns del CAC, Revista de Catalunya, Urtx, etc. Es autor, entre altres, dels llibres Tarrega (1898-1923): societat, política i imaginari (2008), Construcció de les identitats (g)locals i noves tecnologies de la informació i la comunicació (2010), i Modernització i crisi comunitaria. Estudis d’etnohistoria rural (2012), i ara publica Temptats per l’atzar. La narrativa del joc a la Catalunya de la Restauració. Ha editat, d’altra banda, Escrits (1899-1930) de Josep Güell Guillaumet, i ha coeditat les obres La festa a Catalunya. La festa com a vehicle de sociabilitat i d´expressió política (1997), i L’home i el paisatge de la Segarra historica (2011) de Josep M. Miró Rosinach. També ha participat en diverses obres col.lectives. Actualment, és professor de semiotica i de psicologia de la comunicació a la Universitat de Lleida.

Tots els Drets Reservats .
Premsa | Contactar | Condicions de compra | Accés professionals | Qui som? | On som? | Inici