Novetats | Temàtiques | Col·leccions |

ATENCIÓ. Tenim problemes amb les paraules accentuades, estem treballant per solucionar-ho.   Singlots poètics. Teatre complet I
Edició a cura d'Albert Arribas

Serafí Pitarra


  
Temàtiques:  
Idioma:  
Català
Col·lecció:  
Volum:  
30
Enquadernació:  
Rústica
Edició:  
març 2014
Format:  
17 x 24
Tintes:  
Negre
Pàgines:  
550
ISBN:  
978-84-94219-11-5
Preu:  
30 €
Stock:  
Disponible


*Aquest llibre forma part de la campanya COVID-19 d'Arola Editors i el Teatre Nacional de Catalunya. 
Durant aquests dies excepcionals, us oferim la possibilitat d'adquirir-lo i rebre'n mentrestant una còpia digital per tal que ja el pugueu gaudir des de casa. Posteriorment, podreu recollir també el vostre exemplar en paper al TNC.
Per beneficiar-vos d'aquest servei, només cal que marqueu la paraula «TNC» a tots els camps obligatoris de l'adreça (Adreça / Codi postal / Població / Província / País) en el moment de registrar-vos.

Serafí PITARRA, singlots poètics, vol. I
L'extraordinari impuls de Serafí Pitarra va contribuir decisivament a consolidar una tradició dramàtica en català que tingués vigor suficient per perviure cent cinquanta anys després. El 1864, l'èxit popular de l'estrena de la seva obra L'Esquella de la Torratxa marca un punt d'inflexió dins del teatre en català. Alhora, la publicació d'aquesta obra inauguraria la col.lecció dels Singlots poètics, en què Pitarra va reunir el gruix de la seva producció satírica, i que a la seva època va gaudir d'una extraordinària popularitat que dona la mesura de la importància d'aquestes peces en la consolidació del català com a vehicle de cultura pública.
Obres incloses en aquest volum: El boig de les campanilles - El castell dels tres dragons - Les carbasses de Mont-roig - Liceistes i cruzados - Un mercat de Calaf - En Joan doneta - Els herois i les grandeses - Si us plau per força - Coses de l'oncle!


Serafí Pitarra

Serafí Pitarra. Frederic Soler i Hubert, conegut també pel pseudònim de Serafí Pitarra, fou un dramaturg, poeta i empresari teatral. La seva primera obra estrenada en un escenari va ser L’esquella de la Torratxa, gatada amb música de Joan Sariols. L’èxit d’aquesta obra l’any 1864, que va iniciar les representacions teatrals en català, li va valdre ser reconegut com el «pare del teatre català modern». 

Obres incloses en aquest volum: La botifarra de la llibertat – Les píndoles d’Holloway – L’esquella de la Torratxa – Ous del dia! – La vaquera de la piga rossa – El cantador – La venjança de la Tana – El punt de les dones – Un barret de riallesTots els Drets Reservats .
Premsa | Contactar | Condicions de compra | Accés professionals | Qui som? | On som? | Inici