Novetats | Temàtiques | Col·leccions |

ATENCIÓ. Tenim problemes amb les paraules accentuades, estem treballant per solucionar-ho.   Singlots poetics. Obra completa


Serafí Pitarra


  
Temàtiques:  
Idioma:  
Català
Col·lecció:  
Enquadernació:  
Rústica
Edició:  
març 2014
Format:  
17 x 24
Tintes:  
Negre
Pàgines:  
1120
ISBN:  
978-84-94219-16-0
Preu:  
50 €
Stock:  
Disponible


L’extraordinari impuls de Serafí Pitarra va contribuir decisivament a consolidar una tradició dramatica en catala que tingués vigor suficient per perviure cent cinquanta anys després. El 1864, l’exit popular de l’estrena de la seva obra L’Esquella de la Torratxa marca un punt d’inflexió dins del teatre en catala, que rapidament sedueix un ampli teixit social i en qüestió de mesos multiplica la seva presencia als escenaris, la qual cosa acabara generant un substancial canvi de valors en el panorama escenic catala, abans majoritariament en castella. Alhora, la publicació d’aquesta obra inauguraria la col·lecció dels Singlots poetics, en que Pitarra va reunir el gruix de la seva producció satírica, i que a la seva epoca va gaudir d’una extraordinaria popularitat que dóna la mesura de la importancia d’aquestes peces en la consolidació del catala com a vehicle de cultura pública. En col·laboració amb el Teatre Nacional de Catalunya, hem volgut omplir un dels buits més importants en l’edició moderna dels nostres classics —no només teatrals— per tal que, acostant-nos a aquests textos fundacionals de la nostra cultura de masses, siguem capaços de comprendre millor tot allo que li devem al pare del teatre catala.
Serafí Pitarra

Serafí Pitarra. Frederic Soler i Hubert, conegut també pel pseudònim de Serafí Pitarra, fou un dramaturg, poeta i empresari teatral. La seva primera obra estrenada en un escenari va ser L’esquella de la Torratxa, gatada amb música de Joan Sariols. L’èxit d’aquesta obra l’any 1864, que va iniciar les representacions teatrals en català, li va valdre ser reconegut com el «pare del teatre català modern». 

Obres incloses en aquest volum: La botifarra de la llibertat – Les píndoles d’Holloway – L’esquella de la Torratxa – Ous del dia! – La vaquera de la piga rossa – El cantador – La venjança de la Tana – El punt de les dones – Un barret de riallesTots els Drets Reservats .
Premsa | Contactar | Condicions de compra | Accés professionals | Qui som? | On som? | Inici