Novetats | Temàtiques | Col·leccions |

ATENCIÓ. Tenim problemes amb les paraules accentuades, estem treballant per solucionar-ho.   a peu pel Prepirineu de Tremp
12 passejades i excursions

Jordi Tutusaus Graus


  
Temàtiques:  
Idioma:  
Català
Col·lecció:  
Volum:  
17
Enquadernació:  
Rústica
Edició:  
març 2014
Format:  
13,5 x 22,8
Tintes:  
Color
Pàgines:  
248
ISBN:  
978-84-94240-33-1
Preu:  
20 €
Stock:  
Disponible


En la guia A peu per les serres pre-pirinenques de Tremp, la col·lecció “De Ferradura” continua avançant en el seu particular viatge a peu pels territoris de parla catalana. Aquest cop l’ambit geografic de la guia no te uns límits clars i precisos sinó que abraça una franja de territori on conflueixen dues condicions idonies per als caminants curiosos: un espai natural ben conservat amb paisatges molt particulars de gran força visual i una bona xarxa de camins tradicionals recuperats per l’Ajuntament de Tremp.
El Pui de Lleras és el pal de paller d’aquesta guia, el far que es veu des de tots els itineraris com una referencia geografica clara i precisa. Aquest cim del pre-Pirineu de Lleida corona una franja de territori que va de la Noguera Pallaresa a la Noguera Ribagorçana saltant de penya-segat a penya-segat i de barranc a barranc. No és un territori ben definit administrativa ni historicament parlant. Pero la Terreta, la serra de Sant Gervas, el Pui de Lleras i Gurp comparteixen un passat i una historia similars, formen part d’una mateixa realitat social i tenen en comú un mateix paisatge i identics valors naturals.
Aquí no hi ha noms llegendaris d’indrets reconeguts per la majoria de catalans, pero en canvi és possible trobar racons admirables que faran gaudir als visitants que s’hi acostin sense prejudicis. Si mai no s’hi ha dirigit la mirada ni l’atenció de ben segur que no és per la qualitat del seu paisatge. Les serres de Tremp són riques en talaies naturals. Un bon indret pels caminants que es deleixen per un horitzó obert i racons singulars.
Jordi Tutusaus Graus
Jordi Tutusaus i Graus (Barcelona, 1967)

Graduat en fotografia per l’Institut d’Estudis Fotografics de Catalunya i llicenciat en Belles Arts per la Universitat de Barcelona. És autor de diverses guies de senderisme com les publicades dins la col·lecció De Ferradura d’Arola Editors A Peu pel Pallars Sobira, en dos volums, A Peu per la frontera i A Peu pel Prepirineu de Tremp.

Cofundador l’empresa TRACES, des del 2002 ha treballat en tot tipus de projectes de senderisme. S’ha especialitzat en la planificació i execució d’obres de recuperació i restauració de camins tradicionals i historics pero també ha participat en la planificació de xarxes de senders; en la redacció de projectes de rehabilitació i senyalització de camins; en la redacció de guies i mapes per promocionar destins de senderisme; i en la creació, comercialització i guiatge de productes turístics de senderisme per agencies especialitzades. També ha impartit ponencies, cursos i xerrades sobre la importancia patrimonial dels camins tradicionals, la manera de recuperar-los i els beneficis socials, culturals i economics de la seva gestió.

Tots els Drets Reservats .
Premsa | Contactar | Condicions de compra | Accés professionals | Qui som? | On som? | Inici