Novetats | Temàtiques | Col·leccions |

ATENCIÓ. Tenim problemes amb les paraules accentuades, estem treballant per solucionar-ho.   La targeta postal a Tarragona
100 anys d’historia

Josep Maria Brull i Alabart


  
Temàtiques:  
Idioma:  
Català
Col·lecció:  
Enquadernació:  
Rústica
Edició:  
març 2014
Format:  
21 x 23,5
Tintes:  
Color
Pàgines:  
194
ISBN:  
978-84-94246-92-0
Preu:  
22 €
Stock:  
Disponible


El llibre La Targeta Postal a Tarragona. 100 anys d’historia (1897-1996), de Josep Maria Brull i Alabart ofereix una nova visió sobre el món de les postals. Si fins ara estavem acostumats a llibres de postals comentades, ara, a més, obtenim un cataleg exhaustiu que recull el conjunt de les postals editades a Tarragona durant tot un segle. Aquesta és la seva singularitat. El llibre es presenta en dos volums. El primer, a color, recull les postals en un format agradable que permet al lector gaudir de magnífiques imatges retrospectives de la ciutat, mentre que el segon volum presenta el registre de les 7.525 postals catalogades.
Amb una metodologia impecable l’autor ofereix, a la manera de fitxer, les series de targetes postals on s’especifiquen el títol, l’editor, l’autor, l’impressor, el procediment d’impressió, la descripció i analisis de les llegendes de l’anvers i el revers de les postals, les mides, la data d’edició, els llistats i descripcions finals amb informació complementaria a cada serie. El llibre, a més, esta dotat d’una introducció que ens apropa al món de les postals i la seva relació amb el col·leccionisme, un capítol que sintetitza, de manera esplendida, la historia de la targeta postal a Tarragona. El llibre resta complementat amb un útil repertori bibliografic i documental, i un corpus d’índexs que faciliten al lector la recerca directa de les series catalogades, les referencies onomastiques i toponomastiques contingudes als volums.
És un llibre apte per a tothom en que el lector gaudira al fullejar les pagines plenes d’evocadores estampes de la nostra ciutat i podra redimensionar la complexitat i riquesa del món de les postals. Pero, a més, aquest volum ofereix unes amplies possibilitats al món de l’arxivística, de la investigació historica i del col·leccionisme.
Josep Maria Brull i Alabart
Josep Maria Brull i Alabart va néixer a Tarragona el 18 de març de 1946. És casat, pare de dues filles i avi de quatre nets. Expert en postal antiga, és delineant i dissenyador d’interiors. Format a l’Escola de Mestria Industrial «Comte de Rius», és funcionari de la Diputació de Tarragona, des de l’any 1971. En aquesta institució ha desenvolupat la seva tasca laboral en el Departament d’Arquitectura, participant en nombrosos projectes arquitectonics i de decoració i en el disseny i muntatge d’exposicions arreu d’Espanya. A l’actualitat és col·laborador del Museu Bíblic Tarraconense de l’Arquebisbat de Tarragona, vocal de la Junta de la Reial Germandat de Jesús Natzare i membre de diferents entitats tarragonines. La seva afició pel món de la postal antiga li prové de la infancia i ha estat autor de diferents articles monografics sobre postal antiga de Tarragona. La seva obra La Targeta Postal a Tarragona. 100 anys d’historia (1897-1996) esta marcada per la gran estimació a la seva ciutat natal, per la passió al col·leccionisme, per la investigació i per un treball constant de més de tretze anys de dedicació.

Tots els Drets Reservats .
Premsa | Contactar | Condicions de compra | Accés professionals | Qui som? | On som? | Inici