Novetats | Temàtiques | Col·leccions |

ATENCIÓ. Tenim problemes amb les paraules accentuades, estem treballant per solucionar-ho.   EL JOC DE L'AMOR I DE L'ATZAR


Pierre de Marivaux
Salvador Oliva (traducció)


  
Temàtiques:  
Idioma:  
Català
Col·lecció:  
Volum:  
115
Enquadernació:  
Rústica
Edició:  
abril 2014
Format:  
12 x 16,5
Tintes:  
Negre
Pàgines:  
88
ISBN:  
978-84-94259-81-4
Preu:  
12 €
Stock:  
Disponible


Mig segle abans de la Revolució Francesa, l'extraordinari grau de refinament amb que s'expressa la llengua de Marivaux s'endinsa en territoris d'indefinició, incerteses i esterilitat que preludiaran un final d'epoca a l'hora d'entendre el llenguatge en les relacions humanes, i, de retruc, la manera de concebre la col.lectivitat.
En un moment en que la raó practica burgesa comença a revolucionar la manera d'entendre els codis socials, el marivaudage és un cant de celebració a la galanteria amorosa que explora els equilibris entre l'art popular de la Commedia dell'Arte i la llengua aristocratica de saló, i construeix uns laberints que amaguen ombres entre les quals bateguen algunes de les principals tensions del seu temps.
En aquesta comedia de Marivaux, la més coneguda de l'autor, l'aparent transgressió de les fronteres de classe s'acaba convertint en un ball de disfresses en que el veritable protagonista és el paper de l'educació com a pedra angular en la construcció de la societat moderna.
Pierre de Marivaux
Pierre de Marivaux (París, 1688-1763). Entre els textos teatrals de Pierre Carlet de Chamberlain de Marivaux es poden mencionar La sorpresa de l’amor (1722), La doble inconstancia (1723), L’illa dels esclaus (1725), El joc de l’amor i de l’atzar (1730), Les falses confidencies (1737) o La disputa (1744). Considerat com el comediograf classic frances més significatiu després de Moliere, la seva obra va guanyar en reconeixement a partir del segle XX.
Dins de la seva producció destaquen també dues novel·les, La vie de Marianne (1731) i Le paysan parvenu (1735). Paral·lelament a la seva carrera com a autor teatral i novel·lista, Marivaux va treballar com a periodista al diari Spectateur français, que ell mateix va fundar l’any 1721.Salvador Oliva


Tots els Drets Reservats .
Premsa | Contactar | Condicions de compra | Accés professionals | Qui som? | On som? | Inici