Novetats | Temàtiques | Col·leccions |

ATENCIÓ. Tenim problemes amb les paraules accentuades, estem treballant per solucionar-ho.   El President


Thomas Bernhard
Bernat Puigtobella (traducció)


  
Temàtiques:  
Titol original:  
Der Präsident
Idioma:  
Català
Col·lecció:  
Volum:  
128
Enquadernació:  
Rústica
Edició:  
octubre 2014
Format:  
12 x 16,5
Tintes:  
Negre
Pàgines:  
168
ISBN:  
978-84-94281-52-5
Preu:  
12 €
Stock:  
Disponible


Amb el país en un estat de crispació creixent, la parella presidencial acaba d'escapar il.lesa d'un atemptat que s'ha endut la vida de l'estimat gos de la presidenta i també d'un coronel. El terror que experimentaran el president i la presidenta -accentuat pel risc de ser assassinats pel seu propi fill, que s'ha passat a les files anarquistes- revelara progressivament l'abisme que separa la solidesa aparent del seu poder i la mediocritat de la seva fragilitat real.
La farsa política construida per Thomas Bernhard ataca sense cap mena de concessions les bombolles dels nuclis de poder, per oferir aquesta despietada radiografia d'una intimitat familiar en que la companyia de massatgistes, confidents i amants oficials només serveix per distreure les solituds inevitables d'una parella de dirigents amb aires dictatorials, que són tan incapaços de connectar amb el seu poble com amb ells mateixos.
Thomas Bernhard
Va néixer als Paisos Baixos l’any 1931 i va viure la major part de la seva vida a Austria, on va morir l’any 1989 a conseqüencia d’una llarga malaltia que patiria des de la seva adolescencia. Va estudiar al Conservatori de música i d’art dramatic de Viena, i al Mozarteum de Salzburg, abans de dedicar-se a l’escriptura, primer com a periodista i ben aviat com a novel·lista i dramaturg.
Al llarg de la seva vida es mostraria extremadament crític amb la historia contemporania austríaca, i la virulencia de les seves denúncies contra la vida pública d’aquest país, que va protagonitzar així bona part de la seva producció literaria i teatral, el convertirien en una persona sovint incomoda per als estaments oficials.
Entre les seves obres que s’han pogut veure als escenaris catalans es poden mencionar les peces teatrals L’home de teatre, A la meta, L’ignorant i el dement, Senzillament complicat o Ritter, Dene, Voss, així com les adaptacions de les seves novel·les Mestres antics, Extinció o Tala.Bernat Puigtobella


Tots els Drets Reservats .
Premsa | Contactar | Condicions de compra | Accés professionals | Qui som? | On som? | Inici