Novetats | Temàtiques | Col·leccions |

ATENCIÓ. Tenim problemes amb les paraules accentuades, estem treballant per solucionar-ho.   Beaba


Pere Capella Simó
August Bover


  
Temàtiques:  
Idioma:  
Català
Col·lecció:  
Volum:  
52
Enquadernació:  
Rústica
Edició:  
octubre 2014
Format:  
17 x 24
Tintes:  
Color
Pàgines:  
128
ISBN:  
978-84-94281-53-2
Preu:  
18 €
Stock:  
Disponible


Fruit de la col.laboració entre el poeta August Bover i el pintor i dibuixant Pere Capella Simó -que s'inicia amb el llibre Cloc!, ara reeditat-, Beaba és una fita de la literatura potencial catalana. Ben poques llengües deuen comptar amb una obra com aquesta: un conjunt de 25 tautogrames, un per a cadascuna de les lletres del nostre alfabet, on la paraula torna a ser una festa -com ja havia destacat Marius Serra al seu proleg a Cloc!-, al qual sovint se sumen encara d'altres traves, sempre al servei d'una, dimensió cívica, -com remarca Denise Boyer en la primera part del proleg- i perfectament interpretats per uns esplendids dibuixos, situats sempre a la pagina de l'esquerra del poema, que, tal com explica Eliseu Trenc a la segona part del proleg, fan que aquest llibre sigui, també una valuosa obra artística.Pere Capella Simó
Pere Capella Simó (Palma, 1981) és llicenciat en Belles Arts (2003) i Doctor en Historia de l’Art (2012) per la Universitat de Barcelona. Com a artista plastic, la seva obra ha il·lustrat, entre d’altres, els versos de Ramon Llull —Cant de Ramon-Lo Desconhort (Ensiola, 2005)—, de Pau Vadell —Sadoll de seny (El Tall, 2006)— i August Bover —Cloc! (Arola, 2011) i Beaba (Arola, 2014)—; també ha fet part de diverses exposicions, tant individuals com col·lectives. Com a investigador, s’ha especialitzat en la historia de la joguina durant la segona meitat del segle XIX; el seu llibre La ciutat de les joguines. Barcelona, 1840-1918 (Gregal, 2013) ha estat guardonat amb el Premi Ciutat de Barcelona 2013 en la modalitat d’Historia “Agustí Duran i Sanpere”. Des de 2011, és professor de l’area de Didactica de l’Expressió Plastica del Departament de Pedagogia i Didactiques Específiques de la Universitat de les Illes Balears.
August Bover
August Bover (Barcelona, 1949) és catedratic emerit de filologia catalana de la Universitat de Barcelona. Com a poeta, ha col·laborat sovint amb pintors i artistes plastics, fotografs i músics. Amb la soprano i violoncel·lista Eulalia Ara, crea (2013) el Taller de Vora Mar, de producció d’espectacles poeticomusicals, com per exemple Cloc! i altres sons —amb música de Manuel Garcia Morante—, que s’esta representant en l’actualitat. Els seus poemes —traduits a l’alemany, angles, corea, espanyol, frances, italia i japones— apareixen en diverses antologies i ha publicat els volums: En pelag d’amor (Palma, Mallorca: Documenta Balear, 1999), L’hivern sota el Cadí (Tarragona: Arola Editors, 2001), Mojave (Sitges: Papers de Terramar, 2006) —aquests dos darrers amb aiguades de Salvador Alibau—, Terres de llicorella. Imatges del Priorat (Tarragona: Arola Editors, 2008) —amb fotografies de Toni Vidal—, Cloc! (Tarragona: Arola Editors, 2011; segona edició: 2014) i Beaba (Tarragona: Arola Editors, 2014) —aquests dos darrers amb dibuixos de Pere Capella Simó. En prosa, ha publicat el dietari Dotze llunes a Saskatchewan (Lleida: Pages Editors, 2013).

Tots els Drets Reservats .
Premsa | Contactar | Condicions de compra | Accés professionals | Qui som? | On som? | Inici