Novetats | Temàtiques | Col·leccions |

ATENCIÓ. Tenim problemes amb les paraules accentuades, estem treballant per solucionar-ho.   El nostre cinema Paradís
Els inicis del cinema als pobles del Tarragones

Pedro Nogales Cárdenas
José Carlos Suárez Fernández


  
Temàtiques:  
Idioma:  
Català
Col·lecció:  
Volum:  
12
Enquadernació:  
Rústica
Edició:  
novembre 2014
Format:  
17 x 24
Tintes:  
Negre
Pàgines:  
292
ISBN:  
978-84-94323-82-9
Preu:  
24 €
Stock:  
Disponible


Aquest llibre és una investigació historica sobre l’assentament del fenomen cinematografic als pobles de la comarca del Tarragones en els seus primers anys de vida (1897-1939). Es un treball exhaustiu de recuperació de la memoria de persones, locals i projeccions que hem oblidat i que van posar les bases a la nostra terra del major entreteniment del segle XX: el cinema. Disposeu-vos a descobrir persones, noms i locals que en moltes ocasions s’han deixat de banda perque varen estar dedicats a una cosa tan poc important com era el cinema. Farem un recorregut de més de 40 anys pels nostre pobles, descobrirem noms i llocs on es va fer cinema que ni tan sols sabien que existien. Pero, sobre tot, descobrirem la riquesa d’una relació que ni tan sols imaginavem. Veurem com el cinema era una mena d’agent modernitzador dels pobles i veurem com queda molt per descobrir d’aquesta historia que no només es fa a base de títols del pel·lícules, sinó també de persones. Noms que el pas del temps esta deixant en el més absolut oblit i que s’han de recuperar urgentment, perque hi ha veritables tresors d’informació cinematografica als arxius locals i perque el cinema a casa nostra no es una cosa de fa quatre dies, sinó que te més de 100 anys d’historia.
Pedro Nogales Cárdenas
Pedro Nogales, doctor en Historia de l’Art, cap d’investigació de la Unitat d’Investigació del Cinema i membre de l’Aula de Cinema de la Universitat Rovira i Virgili. Les seves investigacions a la URV s’han dirigit cap al món del cinema amateur, historia local del cinema i la recuperació del patrimoni cinematografic de les comarques de Tarragona. Aixo s’ha plasmat en diversos articles i llibres sobre el cinema com “El cinema no professional a Reus"; pero especialment, en la recuperació de més de 3.000 rotlles de pel·lícules i en la realització de diversos curtmetratges i treballs audiovisuals com a director o documentalista amb material d’arxiu de les nostres comarques com el documental recentment estrenat “Dalí, emperador de l’acció. Entre d’altres destaquen la recuperació de filmacions com el “Carnaval de Reus” de 1908 o les imatges familiars del pintor Joaquim Mir. Ha estat técnic de la Cinemateta del Centre de la Imatge Mas Iglesias de Reus i ha col·laborat en la creació de diversos arxius d’imatges a les comarques de Tarragona. En l’ambit de la investigació actualment treballa en el projecte de investigació dirigit per José Carlos Suárez sobre l’enfonsament de la filial de la Columbia a Espanya.
José Carlos Suárez Fernández
José Carlos Suárez, doctor en Historia de l’Art, és professor d’historia del cinema a la Universitat Rovira i Virgili, director de la Unitat d’Investigació del Cinema i de l’Aula de Cinema de la URV. A la Universitat Rovira i Virgili desenvolupa les seves investigacions sobre art contemporani i cinema, especialment sobre cinema amateur, historia local del cinema i la recuperació del patrimoni cinematografic de les comarques de Tarragona. Aixo s’ha plasmat en diversos articles i llibres sobre el cinema i en la direcció de projectes d’investigació com el que actualment porta a terme sobre l’enfonsament de la filial de la Columbia a Espanya per part del llavors ministre franquista Manuel Fraga, mitjançant la recuperació dels dietaris del seu president als anys 60. També ha dirigit, des de la Unitat d’Investigació del cinema com a productor diversos curtmetratges i treballs audiovisuals amb material d’arxiu de les nostres comarques com el documental recentment estrenat “Dalí, emperador de l’acció” o “Les mirades de Mir” sobre el pintor Joaquim Mir i fet sobre la base de la recuperació de les filmaciones doméstiques d’aquest pintor catala. A més és crític d’art i forma part de les Juntes directives de l’Associació Espanyola d’Historiadors del Cinema i de Cinema·Rescat.

Tots els Drets Reservats .
Premsa | Contactar | Condicions de compra | Accés professionals | Qui som? | On som? | Inici