Novetats | Temàtiques | Col·leccions |

ATENCIÓ. Tenim problemes amb les paraules accentuades, estem treballant per solucionar-ho.   Llibre de Mariátegui


Genoveva Seydoux, fotografies
Juan González Soto


  
Temàtiques:  
Idioma:  
Català
Col·lecció:  
Volum:  
59
Enquadernació:  
Rústica
Edició:  
març 2015
Format:  
12 x 16,5
Tintes:  
Negre
Pàgines:  
112
ISBN:  
978-84-94367-75-5
Preu:  
12 €
Stock:  
Disponible


Una singular carambola fa apareixer aquest Llibre de Mariátegui. Presenta poemes de Martel·lus, el primer poeta peninsular, que va viure a la Tarraco del segle ii a.C. Els poemes de Martel·lus, poeta de Tarraco (2004), apareixien al quadern de notes de Rafael d’Amat, V baró de Malda, i els de Llibre d’Oquendo (2010) emergien de l’infern, la butxaca interior, del gran poeta Carlos Oquendo de Amat. Ara, els poemes d’aquest Llibre de Mariátegui s’han recuperat a Lima, a la impremta de José Carlos Mariátegui, l’ideoleg marxista que va fundar del Partido Comunista Peruano.Genoveva Seydoux, fotografies
És doctora en Sociologia per l’EHESS (França). La seva tesi doctorat es va publicar amb el títol Sienne, ses palii et ses contrades: monographie d’une saison paliesque (1997).

Fa més de deu anys que va intercanviar l’eina de la traducció de les seues observacions i va passant de l’escriptura vers la fotografia, imatges en lloc de paraules escrites. Des del 2005 es dedica a la fotografia d’autor (natura, ocells, paisatges, ciutats, retrats) i ofereix exposicions individuals i col·lectives a Barcelona, Suissa, Madrid, Tarragona i Londres.

Darrerament, també compagina el fotoperiodisme amb la creació. Així, al 2013, crea El Grafic de Tarragona, un diari independent i grafic centrat en la visibilitat de les lluites, al carrer, en defensa dels drets humans, dels treballadors, de les dones i d’altres col·lectius tan particularment fragils en temps de crisi. El Grafic de Tarragona va rebre el premi d’UGT “1r de maig 2014” a Tarragona.
Juan González Soto
Juan González Soto (1959) s’ha encarregat de l’edició d’aquest llibre d’homenatge a Josepa Massanés i Dalmau, la poeta tarragonina del segle xix. És autor, dins d’aquesta mateixa col·lecció Dàctil de Poesia, de tres poemaris: Martel·lus, poeta de Tàrraco (amb il·lustracions de Pere Fort, 2004), Llibre d’Oquendo (amb il·lustracions de Pere Fort, 2010) i Llibre de Mariátegui (amb fotografies de Genoveva Seydoux, 2015).

Tots els Drets Reservats .
Premsa | Contactar | Condicions de compra | Accés professionals | Qui som? | On som? | Inici