Novetats | Temàtiques | Col·leccions |

ATENCIÓ. Tenim problemes amb les paraules accentuades, estem treballant per solucionar-ho.   ABZ de Reus


Pere Prats Sobrepere
M. Angels Ollé


  
Temàtiques:  
Idioma:  
Català
Col·lecció:  
Enquadernació:  
Rústica
Edició:  
juny 2015
Format:  
21 x 29,7
Tintes:  
Color
Pàgines:  
120
ISBN:  
978-84-94401-64-0
Preu:  
18 €
Stock:  
No disponible


La fesomia de Reus en mil paraules.
Paraules que vénen del passat pero que usem els reusencs d'avui.
Per anar mirant-lo a estones, a poc a poc, com aquell que juga a les endevinalles. I on cada solució pot ajudar-nos a coneixer millor la ciutat i la seva historia.
Un llibre sorgit dels records, de les ganes de saber i del goig de compartir.

Amb el suport del Departament de Cultura.

Pere Prats Sobrepere
Neix a Reus. Viu a Barcelona.

Il·lustrador, dissenyador grafic i periodista.

Encara conserva força amistats de l’epoca d’estudiant a l’antic Institut Gaudí.

Amb l’Ernest Benach, senior, que li fa de mestre, compren el valor de l’esforç. Dos Peres, Vidiella i Calderó, l’eduquen en el dibuix, i dos Joans, Grau i Ciurana, l’ensenyen a ballar sardanes, aprenentatge que el va portar a cofundar la colla Rosa de Reus. L’estrena de les Figuretes de vidre al Bartrina i els diumenges al Bravium li obren els ulls al teatre. És cofundador de La Tartana, teatre estudi i actor en el muntatge de Reus, París i Londres de Lluis Pasqual. La seva afecció al cine el fa participar en la fundació del Cineclub del Centre Lectura i dissenya el seu logotip i realitzant, en la tecnica de linoleum, els primers cartells.

L’Angels Ollé l’introdueix al món de la il·lustració infantil (més de la meitat dels 76 contes il·lustrats són amb textos seus) i és l’autor del “nen de la Mowgli”, escola que ella va fundar. També és autor del cartell de la Festa Major de Reus del 2012.

A Barcelona treballa per diverses editorials, La Galera, Casals, etc.,compagina revistes (Perspectiva Escolar, Oriflama, Revista del RACC), fa d’actor ocasional, i es dedica a la cartografia, el disseny grafic i la il·lustració en les redaccions dels diaris El Correo Catalán, La Vanguardia i l’Avui.

Aquests darrers anys, amb la Cristina Garreta, s’ha vinculat més al món literari i grafic de Reus.
M. Angels Ollé
M. Angels Ollé va néixer a Sant Sadurní d’Anoia (a la comarca de l’Alt Penedes) el 1937. És llicenciada en Filosofia i Lletres en l’especialitat de Pedagogia. Té quatre fills i ja és avia de tres néts.
La seva vida professional la va dur a treballar a l’Escola Talitha de Sarria, on hi havia un equip de mestres (entre els quals hi havia Marta Mata) que han estat puntals en els moviments de renovació pedagogica que naixien en aquells moments a Catalunya. Així, ja que no hi havia llibres per fer escola en catala ni material didactic, va començar a escriure llibres d’iniciació a la lectura i llibres de coneixement que van ser editats per La Galera. Per tant, la motivació de M. Angels Ollé per començar a escriure va ser a partir de les necessitats reals de l’escola.
Va anar a viure a Reus l’any 1965 i, junt amb altres mestres, funda l’Escola Mowgli amb el proposit de fer una escola activa, oberta a tothom. Compagina la docencia amb la creació literaria i fa cursos sobre l’analisi del conte i sobre el món del llibres en els seus diversos aspectes. Actualment és professora titular de la Facultat d’Educació i Psicologia de la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona.
Les seves creacions van dirigides al públic infantil i juvenil. També ha fet molts treballs per a llibres de text destinats a Educació Infantil. Ha rebut el Premi Crítica Serra d’ Or de contes, l’any 1994, per “Un conte sense cap ni peus”. Fa col·laboracions habituals en mitjans de comunicació i en revistes especialitzades com In-fan-ci-a, Faristol, Perspectiva Escolar, Comunicació Educativa i Cavall Fort.

Tots els Drets Reservats .
Premsa | Contactar | Condicions de compra | Accés professionals | Qui som? | On som? | Inici