Novetats | Temàtiques | Col·leccions |

ATENCIÓ. Tenim problemes amb les paraules accentuades, estem treballant per solucionar-ho.   El Patrimoni Bibliografic a les Biblioteques Públiques
Un bé per descobrir

Victoria Rodrigo Fuentes


  
Temàtiques:  
Idioma:  
Català
Col·lecció:  
Enquadernació:  
Rústica
Edició:  
setembre 2015
Format:  
17 x 24
Tintes:  
Negre
Pàgines:  
128
ISBN:  
978-84-94401-65-7
Preu:  
16 €
Stock:  
Disponible


Sense cap dubte, la presencia del patrimoni bibliografic en les biblioteques públiques catalanes és un fet real, identitari i que singularitza la biblioteca que el posseeix. Pero, és aquest un bé prou conegut alla on es troba?

En aquest llibre, reflexionem sobre aquest espai privilegiat de la memoria i, també, sobre les col·leccions que empara, i ho fem amb el testimoni d’onze biblioteques públiques amb patrimoni bibliografic: BP de Girona, BP Gual i Pujadas, B Jordi Rubió i Balaguer, B Comarcal Josep Finestres, B Lambert Mata, BP de Lleida, B Margarida de Montferrat, B Maria Vayreda, BP de Tarragona, B Central de Terrassa, B Central Xavier Amorós; unes institucions que ens han obert les portes per mostrar-nos els seus tresors i desvetllar les claus de la convivencia, no sempre facil, entre el patrimoni bibliografic i el dia a dia d’una biblioteca pública. Al mateix temps, hem considerat d’interes dedicar una mirada al passat a través de les respectives histories d’aquestes biblioteques, tot endinsant-nos en la genesi del que avui considerem patrimoni bibliografic i que, com podrem comprovar, ha deixat petjada en l’ADN de cadascuna.

Tanmateix, l’estudi El Patrimoni Bibliografic a les Biblioteques Públiques: un bé per descobrir pretén anar més enlla de la reflexió sobre la realitat d’aquest patrimoni, i aportar experiencies i propostes per tal de contribuir a la descoberta d’estrategies que puguin fer més democratics els tresors bibliografics de les biblioteques públiques del nostre país.
Victoria Rodrigo Fuentes
Diplomada en Ciencies Empresarials, llicenciada en Documentació, postgrau en Gestió Cultural, postgrau en Tractament i Gestió del Patrimoni Bibliografic, master en Biblioteques i Col·leccions Patrimonials. És autora de diferents articles sobre gestió bibliotecaria i sobre patrimoni bibliografic i ha participat en diverses Jornades professionals i taules rodones. En l’ambit de la literatura té alguns contes publicats i ha guanyat els premis de narrativa breu Gabriel Ferrater (2015) i Arnau de Palomar (2015), aquest últim juntament amb Josep Manel Barraso. És fundadora i coordinadora, amb Fina Masdéu, de “Reusenques de Lletres” (2013), una iniciativa cultural que promou activitats literaries i publicacions.

Tots els Drets Reservats .
Premsa | Contactar | Condicions de compra | Accés professionals | Qui som? | On som? | Inici