Novetats | Temàtiques | Col·leccions |

ATENCIÓ. Tenim problemes amb les paraules accentuades, estem treballant per solucionar-ho.   Vindra la nit


Joan Descals Esquius
Roser Guasch Bea


  
Temàtiques:  
Idioma:  
Català
Col·lecció:  
Volum:  
60
Enquadernació:  
Rústica
Edició:  
novembre 2015
Format:  
21 x 14,8
Tintes:  
Color
Pàgines:  
64
ISBN:  
978-84-94451-18-8
Preu:  
16 €
Stock:  
Disponible


L'estiu passat, el Joan Descals em va trucar un dia al matí per dir-me que havia il.lustrat un llibre meu. I que, quan m'anés bé, podia passar a casa seva per veure els quadres que n'havia fet. Mentre imaginava encuriosida aquell obsequi inesperat, de seguida li vaig preguntar quin dels llibres havia escollit. Quan em va dir el títol, Plena de tu, la meva sopresa va ser encara més gran. No ho esperava. Es tracta d'un llibre publicat fa més de deu anys i en queden molt pocs exemplars. Quan vam tornar a parlar amb el Joan Descals d'aquesta tria, ell em va dir que hi ha coses que no moren mai.
Fer renéixer de nou aquest llibre amb la pintura de Joan Descals ha estat una alineació d'astres. Tot hi ha arribat de cara. Quan vaig ensenyar els quadres i el llibre a l'Alfred Arola no s'ho va pensar gens a dir: "Podem convertir-ho tot en un altre llibre". Aquest Vindra la nit, doncs, conté les paraules de la segona part del llibre Plena de tu, editat l'any 2003, i l'encapçalen els següents versos de Kavafis:
"... I, memoria, tot allo que puguis, d'aquest amor meu,
allo que puguis, torna a dur-m'ho, aquesta nit."
Joan Descals Esquius
(Sant Fruitós de Bages, 1933), artista i polític catala que resideix al Vendrell (Baix Penedes). Ha estat professor d’institut i diputat de Convergencia i Unió al Parlament de Catalunya. El 1982 fou nomenat cap dels Serveis Territorials del Departament d’Ensenyament a Tarragona. El 1988 fou nomenat Director General d’Ordenació i Innovació Educativa. Interpreta a través de diferents mitjans artístics (dibuix, aquarel·la, pintura, vitralls, pedres pintades, porcellana pintada i amb materials diversos en forma d’escultura) l’obra de poetes com Salvador Espriu, Joan Vinyoli, Antoni Marí, Rosa Fabregat, Pere Gimferrer, etc. Ha il·lustrat llibres, cartells i logotips. Ha realitzat nombroses exposicions i performances. El 2000 va rebre el Premi Bages de Cultura d’Omnium Cultural. El 2004 funda amb altres artistes el grup “Art poliedric”.
Roser Guasch Bea
Nascuda a les Masies de Sant Miquel, Banyeres del Penedes, el 1969, resideix a Tarragona. És filologa. Professora de secundaria. Ha publicat: L’amistat de les pedres (1999) (Premi Miquel Martí i Pol, 1998), Lliris de mar (2000) (Tercer premi Joan Duch, 1999), Plena de tu (Ed. Trujal) (2003), La terra del record (2005), Cambrils, espais per a la calma (2007), i Fulles de llorer (2009).
També és autora d’articles de crítica literaria i estudis d’investigació.

Tots els Drets Reservats .
Premsa | Contactar | Condicions de compra | Accés professionals | Qui som? | On som? | Inici