Novetats | Temàtiques | Col·leccions |

ATENCIÓ. Tenim problemes amb les paraules accentuades, estem treballant per solucionar-ho.   La població de Tarragona de la crisi baixmedieval a la de l’antic regim.
Aproximació a la demografia historica

Eduard Juncosa Bonet


  
Temàtiques:  
Idioma:  
Català
Col·lecció:  
Volum:  
14
Enquadernació:  
Rústica
Edició:  
abril 2016
Format:  
17 x 24
Tintes:  
Color
Pàgines:  
180
ISBN:  
978-84-94522-37-6
Preu:  
24 €
Stock:  
Disponible


La present obra, basada en una triple vessant: instrumental, expositiva i analítica, pretén donar a coneixer, a partir de l’estudi directe de les fonts primaries conservades i de la bibliografia disponible, el nombre de pobladors que habitaren Tarragona al llarg del gairebé mig mil·leni transcorregut entre l’ocas de l’Edat Mitjana i l’esclat del Món contemporani (segles XIV a XIX). Pero no només busca donar resposta a quants, sinó que també s’interroga sobre el com i el perque de les diverses conjuntures, tot transcendint les meres xifres per arribar fins a les persones. La ciutat del Francolí, antiga capital imperial, hagué de lluitar amb coratge per fer front a múltiples adversitats, a crisis successives i, fins i tot, a la recurrent amenaça del despoblament. Aquestes pagines són un elogi als esforços i a la perseverança d’uns avantpassats que aconseguiren sobreposar-se als obstacles per llegar-nos una ciutat viva on, a cada racó, s’hi pot respirar historia.
Eduard Juncosa Bonet
Eduard Juncosa Bonet (Reus, 1981)

Llicenciat en Historia per la Universitat de Barcelona (2003, amb Premi Extraordinari), en Ciencies Polítiques i de l’Administració per la Universidad Complutense de Madrid (2008, amb Premi Extraordinari i Nacional) i Doctor en Historia per la UCM (2014, amb Premi Extraordinari i Menció Europea), és professor Ajudant al Departament d’Historia Medieval d’aquesta darrera institució des de l’any 2008. Ha centrat els seus estudis en la Historia política i de les institucions medievals en el marc de la Corona d’Aragó. És autor del llibre Estructura y dinámicas de poder en el senorío de Tarragona. Creación y evolución de un dominio compartido (ca. 1118-1462), CSIC, 2015. Així mateix, ha publicat diversos capítols de llibre i articles en revistes científiques vinculats amb el seu camp d’especialització, ha intervingut en congresos i seminaris i ha participat en projectes de recerca d’ambit estatal i en una acció integrada europea. Actualment, és membre del projecte d’investigació Prácticas de comunicación y negociación en las relaciones de consenso y pacto de la cultura política castellana, ca. 1230-1504 (HAR2013-42211-P).

Tots els Drets Reservats .
Premsa | Contactar | Condicions de compra | Accés professionals | Qui som? | On som? | Inici