Novetats | Temàtiques | Col·leccions |

ATENCIÓ. Tenim problemes amb les paraules accentuades, estem treballant per solucionar-ho.   La recuperació de camins tradicionals
Manual per establir criteris, mostrar tecniques i

Jordi Tutusaus Graus


  
Temàtiques:  
Idioma:  
Català
Col·lecció:  
Enquadernació:  
Rústica
Edició:  
desembre 2015
Format:  
23 x 23
Tintes:  
Color
Pàgines:  
120
ISBN:  
978-84-94545-50-4
Preu:  
24 €
Stock:  
Disponible


Aquest llibre defensa la validesa dels camins historics i tradicionals com a vials que reuneixen les condicions idonies per als caminadors actuals i presenta criteris, tecniques i actuacions per a recuperar-los després d’anys d’abandonament i un estat precari de conservació. L’antiga xarxa de camins historics i tradicionals hauria de jugar un paper fonamental en la moderna xarxa de camins per a vianants que respongui a les necessitats socials d’avui dia.
En els darrers anys s’han dut a terme moltes accions de restauració, reconstrucció i recuperació d’alguns dels antics camins. Aquestes intervencions han contribuit a aturar i revertir puntualment el procés de degradació d’alguns camins pero, alhora, han posat de relleu la necessitat d’establir criteris d’actuació rigorosos basats en experiencies reeixides. Només a partir de criteris funcionals, constructius, socials, paisatgístics i patrimonials ben definits es podra assegurar que la recuperació de camins i senders historics i tradicionals es duu a terme de manera ordenada i coherent.L’edició daquest llibre ha compat amb la col·laboracio de l’Institut Catala de les Indústries Culturals.

Jordi Tutusaus Graus
Jordi Tutusaus i Graus (Barcelona, 1967)

Graduat en fotografia per l’Institut d’Estudis Fotografics de Catalunya i llicenciat en Belles Arts per la Universitat de Barcelona. És autor de diverses guies de senderisme com les publicades dins la col·lecció De Ferradura d’Arola Editors A Peu pel Pallars Sobira, en dos volums, A Peu per la frontera i A Peu pel Prepirineu de Tremp.

Cofundador l’empresa TRACES, des del 2002 ha treballat en tot tipus de projectes de senderisme. S’ha especialitzat en la planificació i execució d’obres de recuperació i restauració de camins tradicionals i historics pero també ha participat en la planificació de xarxes de senders; en la redacció de projectes de rehabilitació i senyalització de camins; en la redacció de guies i mapes per promocionar destins de senderisme; i en la creació, comercialització i guiatge de productes turístics de senderisme per agencies especialitzades. També ha impartit ponencies, cursos i xerrades sobre la importancia patrimonial dels camins tradicionals, la manera de recuperar-los i els beneficis socials, culturals i economics de la seva gestió.

Tots els Drets Reservats .
Premsa | Contactar | Condicions de compra | Accés professionals | Qui som? | On som? | Inici