Novetats | Temàtiques | Col·leccions |

ATENCIÓ. Tenim problemes amb les paraules accentuades, estem treballant per solucionar-ho.   mars
POEMA

Carles Duarte i Montserrat
Kim Castells


  
Temàtiques:  
Idioma:  
Català
Col·lecció:  
Enquadernació:  
Tapa rígida
Edició:  
juny 2016
Format:  
22 x 22
Tintes:  
Color
Pàgines:  
152
ISBN:  
978-84-94545-57-3
Preu:  
22 €
Stock:  
Disponible


El mar és per als nostres ulls el gest de l’horitzó. Ens mou a l’aventura. Al seu batec d’onades ressona el cor del món. Hi guarim la ferida de l’absencia. Hi celebrem el goig de la pell en la nuesa.

Kim Castells, que és un veritable mestre en l’experiencia estetica de la natura, ha sabut copsar i reflectir en imatges d’una qualitat artística excepcional tots els matisos de la llum sobre el paisatge. Ha reeixit brillantment a l’hora de caçar aquells instants insolits on la magia de la vida assoleix el su cim culminant. Ho ha aconseguit a les carenes de les altes muntanyes o resseguint els rius entre els boscos.

Ara ens ofereix, com a fruit d’un exigent, tenaç i arriscat anhel de meravella, aquesta obra on aplega una selecció de les seves millors fotografies on el mar, en incessant dialeg i combat amb les roques, és el veritable protagonista.

El lector té a les seves mans imatges úniques i perdurables que convé assaborir lentament. En aquestes pagines Kim Castells ha deixat el testimoni d’una infinita devoció per la bellesa. Ens hi descobreix secretes dimensions del mar, ens convida a acompanyar-lo en la fascinació davant de l’esclat irat de les onades o de la transparencia de l’aigua encalmada.

Reprenent una conversa entre fotografia i mot que hem mantingut al llarg dels anys i dels llibres, amb entusiasme creatiu i passió compartida, he escrit de grat uns poemes que s’inspiren en les seves superbes imatges, amb la voluntat, conscient de les limitacions del meu proposit, de complementar-ne la interpretació des de la mirada literaria.

Mars no hauria estat possible sense l’afinitat profunda i la determinació de Felix Arola, un dels editors que més saviament s’ha compromes en el fecund retrobament entre els llenguatges de l’art i la paraula. La nostra gratitud.

Carles Duarte i Montserrat
Carles Duarte (Barcelona, 1959) és poeta i lingüista. La seva poesia, en que es fan presents el paisatge i les referencies culturals del Mediterrani, té com a temes centrals la tendresa, el somni i l’oblit. La seva obra ha merescut els premis Rosa Leveroni, Vila de Martorell, Crítica “Serra d’Or” i el de la Crítica Catalana. És cavaller de les Arts i les Lletres de la República francesa i Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya. Ha publicat una trentena de llibres de poesia, entre els quals destaquen El somni (2000), El silenci (2001), El centre del temps (2003), Tríptic hebreu (2004), Els immortals (2004) o Alba del vespre (2013). La seva poesia ha estat recopilada a S’acosta el mar. Poesia 1984-2009 (2010). S’han publicat llibres de la seva poesia traduits al castella, al frances, a l’italia, al romanes, a l’islandes, a l’alemany i a l’hebreu i han aparegut també traduccions de poemes seus a l’angles, a l’arab, al grec, al portugues, a l’asturia, al cors o al sard. La seva poesia ha estat inclosa a l’Antologia de poetes catalans de Riquer, Grilli i Sansone, a l’antologia Non a la guerre, a l’Antología de la poesía catalana actual publicada a Buenos Aires, a Paraula encesa, antologia de poesia catalana dels últims cents anys, a Trentaquattro poeti catalani per il XXI secolo, a Poeti spagnoli contemporanei, a 20 del XX. Poetas catalanes, publicat a Mexic i a Medio siglo de oro. Antología de la poesia contemporania en catalán. L’any 2015 es va publicar a França el llibre de Jad Hatem La Lumiere, le Poeme, la Mort. Sur Duarte et Vinyoli, que l’any 2016 s’ha editat en catala amb el títol La llum i la mort en la poesia de Carles Duarte i Joan Vinyoli. Ha col·laborat amb pintors, fotografs, escultors, músics. Amb Kim Castells ha publicat Primavera d’hivern (2002) i Pinzellades de llum sobre la Cerdanya (2009). Com a lingüista ha treballat amb els professors Joan Coromines i Antoni M. Badia i Margarit i ha publicat llibres de lingüística historica i de llenguatges d’especialitats.
Kim Castells
Kim Castells Venosa. S’inicia com a autor fotografic el 1978 i publica el seu primer llibre el 1981. Des d’aleshores i fins avui, és un dels fotografs amb més llibres els publicats. La col·laboració amb autors literaris com Josep Pla, Josep Maria de Sagarra, Joan Brossa, Lluís Racionero, Marius Carol, Lluís Permanyer, Carme Riera, Baltasar Porcel, Miquel de Palol, Ana Puértolas, Xavier Benguerel, Lluís Carandell, José Antonio Labordeta, Mariano Gomá, Jep de Montoya, Miquel Desclot, Salvat-Papasseit, Joan Bellmunt, Carles Duarte, Raimon Panikkar, Gonzalo de Berceo… ha contribuit a establir un llenguatge magic i de gran bellesa, el de la paraula i la imatge. Ja fa temps que Kim Castells va fer realitat aquell vell lema d’«escriure amb llum» que és el significat etimologic del terme fotografiar. Les seves obres així ho demostren.

Tots els Drets Reservats .
Premsa | Contactar | Condicions de compra | Accés professionals | Qui som? | On som? | Inici