Novetats | Temàtiques | Col·leccions |

ATENCIÓ. Tenim problemes amb les paraules accentuades, estem treballant per solucionar-ho.   Poesia escenica XV: Accions musicals
Accions musicals, L'armari en el mar, Cap de mira

Joan Brossa
Carles Santos (proleg)
Héctor Mellinas (edició)
Gloria Bordons (edició)


  
Temàtiques:  
Idioma:  
Català
Col·lecció:  
Volum:  
178
Enquadernació:  
Rústica
Edició:  
abril 2017
Format:  
12 x 16,5
Tintes:  
Negre
Pàgines:  
186
ISBN:  
978-84-94701-56-6
Preu:  
12 €
Stock:  
Disponible


Poesia escenica XV: Accions musicals conté la recopilació de les Accions musicals que Joan Brossa escrigué entre 1962 i 1978 i d’aquelles peces posteriors que en continuen l’esperit transgressor: L’armari en el mar (1978), Brossiana (1991) i Acció musical per a Joan Miró (1993).

Si la seva majoria foren estrenades en el seu context, moltes tenen també en comú la seva genesi en l’encarrec d’algunes de les personalitats més reconegudes del panorama de la música catalana contemporania. Al llarg del volum, el lector podra observar les fecundes relacions que Brossa mantingué amb Josep Maria Mestres Quadreny o Carles Santos, que prologa el present recull amb un text de lexic eminentment sonor que enllaça amb la vessant més popular de la poesia escenica.

El lector trobara també en aquesta recopilació l’opera Cap de mirar (1991) per la significació que el mateix Brossa li atorga a l’hora de crear, d’acord amb el conjunt d’accions musicals, «una realitat teatral que vagi sorgint en el transcurs de la representació» i «que sigui un pas endavant en el desenvolupament del teatre d’opera contemporani».
Joan Brossa
Joan Brossa (Barcelona, 1919-1998) és un autor prolífic en tots els generes que practica. Comença la seva trajectoria durant els anys quaranta, de la ma de J.V. Foix, Joan Miró i Joan Prats. Fou cofundador de les revistes Algol (1946-47) i Dau al Set (1948). Malgrat una intensa activitat desplegada des dels seus inicis, no fou fins a l’any 1970 quan comença a ser conegut des del punt de vista literari gracies a la publicació de Poesia Rasa i els volums poetics que el seguiren, i de tota la Poesia escenica (entre 1973 i 1983). En el terreny plastic, la seva obra no comença a difondre’s fins al 1986, data de la primera exposició antologica a la Fundació Miró, Joan Brossa o les paraules són les coses. A partir d’aquest moment Brossa s’imposa com una de les figures cabdals de la literatura i l’art catalans contemporanis.
Tot i que considera el seu teatre com a «poesia», el nombre de peces teatrals escrites és superior al de poemaris: més de tres-centes vint peces, de llargada molt desigual. Se n’hi troben de presidides pel dialeg, d’altres per l’acció, o d’altres pel tema, en que sempre es pot descobrir d’alguna manera el particular «enraonar a partir del silenci» de Brossa.
La present edició vol posar a disposició del públic lector tota l’obra teatral del poeta en petits volums que en facilitin la lectura i la representació. La intenció és la de fer reviure la poesia escenica de Brossa des de la mateixa concepció que ell en tenia: «jo entenc el teatre com una activitat retreta dintre regions poetiques».Carles Santos
Héctor Mellinas
Gloria Bordons


Tots els Drets Reservats .
Premsa | Contactar | Condicions de compra | Accés professionals | Qui som? | On som? | Inici