Novetats | Temàtiques | Col·leccions |

ATENCIÓ. Tenim problemes amb les paraules accentuades, estem treballant per solucionar-ho.   Desig sota els oms


Eugene O’Neill
Joan Ollé (traducció)
Iban Beltran (traducció)
Josep Fontana (proleg)
Pere Navarro Gómez (adaptació lingüística)


  
Temàtiques:  
Idioma:  
Català
Col·lecció:  
Volum:  
6
Enquadernació:  
Rústica
Edició:  
setembre 2017
Format:  
12 x 16,5
Tintes:  
Negre
Pàgines:  
148
ISBN:  
978-84-94725-56-2
Preu:  
12 €
Stock:  
Disponible


Desig sota els oms. Mentre la febre de l’or s’enduu els joves cap a l’Oest, un vell granger del sud es manté aferrat a l’antic pedregar que amb l’esforç de tota una vida ha aconseguit convertir en terra cultivable. Quan els seus tres fills descobreixin que l’ancia s’ha tornat a casar, amb una dona molt més jove que es deleix per recollir l’herencia, esclataran totes les tensions acumulades al llarg dels anys entre els murs d’aquella propietat.

Sota la impassibilitat inquietant dels grans oms que rodegen la casa, el desig exacerbat de posseir tant la terra com la dona destarotara la vida dels protagonistes d’aquesta tragedia fundacional del teatre nord-america, escrita ben poc abans de l’inici de la Gran Depressió amb el «Crac del 29».

Amb el suport del Departament de Cultura.

Eugene O’Neill
Eugene O’Neill. Nova York, 16 d’octubre de 1888 – Boston, 27 de novembre de 1953. La seva aportació al teatre contemporani és comparable a la d’Eliot i Joyce en poesia i novel·la. La tuberculosi li féu passar un any en un sanatori i, en certa manera, aquesta malaltia decidí la seva carrera de dramaturg. La primera obra, The Web (1913-14), féu possible el seu ingrés a la Universitat de Harvard, que tenia un important departament teatral. De tota manera, el fet decisiu es dona quan la companyia els Princetown Players li estrena Bound East for Cardiff, el 1916. El decenni del 1920 escriví una part important de la seva producció. En el seu teatre es palesa una gran influencia de Strindberg i una aplicació de la psicologia per analitzar els mites classics i bíblics. Entre les seves obres més conegudes cal citar Desig sota els oms (1925) i El dol escau a Electra (1931).Joan Ollé
Iban Beltran
Josep Fontana
Pere Navarro Gómez


Tots els Drets Reservats .
Premsa | Contactar | Condicions de compra | Accés professionals | Qui som? | On som? | Inici