Novetats | Temàtiques | Col·leccions |

ATENCIÓ. Tenim problemes amb les paraules accentuades, estem treballant per solucionar-ho.   Que rebentin els actors


Gabriel Calderón
Xavier Pujolras (traducció)
Lolita Bosch (proleg)


  
Temàtiques:  
Idioma:  
Català
Col·lecció:  
Volum:  
184
Enquadernació:  
Rústica
Edició:  
setembre 2017
Format:  
12 x 16,5
Tintes:  
Negre
Pàgines:  
170
ISBN:  
978-84-94764-31-8
Preu:  
12 €
Stock:  
Disponible


Que rebentin els actors. La filla més jove d’una família íntimament marcada pels estralls de la dictadura, és incapaç de conviure amb els clarobscurs que mortifiquen el seu passat genealogic. Amoinat per aquesta situació, el promes de la noia construira una maquina del temps que li permetra organitzar un sopar nadalenc per retrobar-se amb alguns parents que ja són morts des de fa temps.

El dramaturg Gabriel Calderón (Montevideo, 1982) dirigeix aquesta explosiva comedia en que realitat i ciencia-ficció es confonen per indagar en el boirós territori de les impunitats i responsabilitats no resoltes que encara bateguen sota la vida democratica actual.

Amb el suport del Departament de Cultura.
Gabriel Calderón
Gabriel Calderón (Montevideo, 1982) Dramaturg, director de teatre i actor. Ha escrit més de 20 obres de teatre i ha estat reconegut amb diversos premis, entre els quals destaquen el Premi Nacional de Literatura en dues ocasions: el 2011 per Mi pequeno mundo porno i el 2016 per Tal vez la vida sea ridícula. El 2005 va crear juntament amb Martin Inthamoussú la companyia d’arts esceniques uruguaiana Complot, que encara dirigeix. De 2006 a 2010 va ser el coordinador general de projectes culturals de la Direcció Nacional de Cultura del MEC. De 2004 a 2006 va participar en les trobades internacionals per a joves dramaturgs de Córdoba, a l’Argentina. Durant el 2009 va ser convocat per la Sala Beckett per fer un taller internacional sobre actuació i també va ser acceptat per la residencia internacional de la Royal Court Theatre de Londres per al seu programa internacional del 2009 per escriure OR-tal vez la vida sea ridícula. Des del 2011 és membre del Lincoln Center Theater Directors Lab i artista resident del Théâtre des Quartiers d’Ivry a París. Les seves obres s’han representat a l’Argentina, al Brasil, a Panama, als Estats Units, al Perú, a Espanya, a França i a Mexic, entre d’altres. Els seus textos s’han traduit al frances, a l’alemany, a l’angles, al portugues i ara al catala. Actualment és coordinador general de la tecnicatura universitaria en dramatúrgia de la Universidad de la República de Uruguay i de l’Escuela Multidisciplinaria de Arte DramáticoXavier Pujolras
Lolita Bosch


Tots els Drets Reservats .
Premsa | Contactar | Condicions de compra | Accés professionals | Qui som? | On som? | Inici