Novetats | Temàtiques | Col·leccions |

ATENCIÓ. Tenim problemes amb les paraules accentuades, estem treballant per solucionar-ho.   La perdua
Divertiment claustrofobic de perdues i troballes

Marta Momblant Ribas


  
Temàtiques:  
Idioma:  
Català
Col·lecció:  
Volum:  
188
Enquadernació:  
Rústica
Edició:  
desembre 2017
Format:  
12 x 16,5
Tintes:  
Negre
Pàgines:  
120
ISBN:  
978-84-94764-34-9
Preu:  
12 €
Stock:  
Disponible


El text teatral LA PERDUA, de la Directora d’Escena i Dramaturga Marta Momblant Ribas, és un Divertiment Claustrofobic de Perdues i Troballes amb Final Natural. En clau de teatre de l’absurd, explica la historia d’una avia, una mare i una filla —Bruna, Violeta i Blanca— que s’han vist obligades a deixar les seves respectives llars per a viure totes plegades en un únic espai vital. Ara tot l’embalum de cada una d’elles es troba barrejat i caoticament amuntegat en un nou habitacle molt més petit i alie. El detonant del conflicte, que dominara al llarg de la peça, és una perdua —una broma!— i a través de la cerca desesperant d’aquest objecte perdut, altres perdues aniran sorgint, desencadenant una continua explosió d’emocions i paradoxes que concertara bufament un quart personatge Deus ex-maquina: El Personatge Androgin estrafent-se contínuament.

Amb el suport del Departament de Cultura.
Marta Momblant Ribas
La seva trajectoria artística i professional s’ha desenvolupat en la direcció escenica —teatre i opera— i en la dramatúrgia teatral, i a partir del 2006 desenvolupa també la narrativa. És llicenciada en Historia de l’Art per la Universitat de Barcelona sota la tutela de Ricard Salvat, i ha fet cursos de postgrau d’Arts Esceniques a Middlesex University de Londres, ciutat en que ha viscut i treballat per a la seva escena durant cinc anys. Durant aquest període també va viatjar per arreu destacant dues llargues estades a l’Índia. Des de l’any 1991 ha dirigit una quinzena de produccions sobre textos d’Aristofanes, Lorca, Kafka, Moliere, Cervantes, Shakespeare, Wilde… en angles, castella i catala, i el 2004 dirigeix al Gran Teatre del Liceu —Foyer— l’espectacle Remena Nena. La seva escriptura original compren teatre: Fora de temps, fora de lloc (2009) ed. Lo Trinquet; Amb Ulls Propis (2013) a la revista de teatre digital Episkenion gestionada per Josep Lluís Sirera; relats: La invocació de les aigües (2010) ed. Serret bloc/Aeditors com a part del recull en procés: Rostres d’aigua; contes infantils i juvenils; novel·la: Arbagel, un revolt de l’amor (2006) i La Venta de l’Hereva, Premi Guillem Nicolau 2009. Articles amb contingut teatral Escena Humana… a Lo Cresol i a Temps de Franja on també n’ha publicat amb contingut huma i social: Retrats entallats a paraules.
Des de la primavera del 2012 concep i interpreta l’espectacle literari de petit format Apunts per Resposta a Cartes Impertinents que ha extret del text de la present edició.
Nascuda a Barcelona el 1969 esta vinculada des de l’adolescencia a Beseit —Comarca del Matarranya— on resideix des del 2006. És casada i té tres fills.

Tots els Drets Reservats .
Premsa | Contactar | Condicions de compra | Accés professionals | Qui som? | On som? | Inici