Novetats | Temàtiques | Col·leccions |

ATENCIÓ. Tenim problemes amb les paraules accentuades, estem treballant per solucionar-ho.   Les escales del mar
Les vies de comunicació de vianants entre la Part Alta i la Part Baixa de Tarragona en els darrers cent cinquanta anys

Ramon Aloguín i Pallach


  
Temàtiques:  
Idioma:  
Català
Col·lecció:  
Enquadernació:  
Rústica
Edició:  
març 2018
Format:  
22 x 22
Tintes:  
Color
Pàgines:  
88
ISBN:  
978-84-94834-30-1
Preu:  
20 €
Stock:  
Disponible


LES ESCALES DEL MAR és un reportatge dels carrers que posen en comunicació, a través d’escales, la Part Alta amb la Part Baixa de la ciutat de Tarragona.
Elements urbans molt importants quan les persones es traslladaven caminant a tot arreu. Que tornen a ser molt vigents quan la recuperació de la comunicació de vianants a la ciutat és un procés en marxa, que ha portat fins i tot a la mecanització d’algunes de les escales.
Explica la historia que ha envoltat la construcció, sovint accidentada, de les vuit escales que comuniquen la Part Alta amb la Part Baixa de la ciutat. S’hi afegeixen dues escales més, de característiques excepcionals: l’Escala Reial, del Moll de Costa, que porta fins el nivell del mar per facilitar l’accés d’embarcacions lleugeres, i la passarel·la 2018, via de novíssima execució que no només connecta les dues parts de Tarragona, sinó que assoleix el nivell del Passeig Marítim, per damunt de les vies del tren.
També es relaten, sota la denominació d’utopies, els projectes de comunicació que no s’han executat: des de l’escalinata del Balcó del Mediterrani, de Ramon Salas, al projecte de Ricardo Bofill de supressió de les vies del tren.
No es tracta d’una publicació merament tecnica, tot i que hi han les dates i xifres més necessaries, sinó que te un llenguatge planer, a l’abast de tot-hom.Ramon Aloguín i Pallach
Va néixer a la Plaça dels Carros de Tarragona, l’any 1951. Arquitecte de professió, ha treballat en el planejament de la ciutat i en la posada en valor i la restauració del patrimoni historic. En abandonar l’exercici professional, intensifica la tasca de difusió, amb xerrades, visites i publicacions com la que teniu a les mans, que tenen com tema principal Tarragona, i molt especialment, la Part Baixa, de la que esta fent una intensa recerca.

Tots els Drets Reservats .
Premsa | Contactar | Condicions de compra | Accés professionals | Qui som? | On som? | Inici