Novetats | Temàtiques | Col·leccions |

ATENCIÓ. Tenim problemes amb les paraules accentuades, estem treballant per solucionar-ho.   Sota els peus del franquisme
Conflictivitat social i oposició política a Tarragona 1956-1977

Cristian Ferrer González


  
Temàtiques:  
Idioma:  
Català
Col·lecció:  
Volum:  
16
Enquadernació:  
Rústica
Edició:  
Juny 2018
Format:  
170 x 240
Tintes:  
Negre
Pàgines:  
408
ISBN:  
978-84-94862-96-0
Preu:  
24 €
Stock:  
No disponible


Lluny del que pugui semblar amb una ullada superficial, aquest no és només un estudi sobre el Partit Socialista Unificat de Catalunya a Tarragona. En aquesta monografia, s'hi articulen els camps del moviment obrer, de l'antifranquisme i dels canvis socials i polítics durant els anys daurats i també de crisi de la dictadura del general Franco. Es tracta d'una perspectiva holística que assumeix l'antifranquisme com un tot indeslligable de la societat en què neix i sobre la qual la seva actuació cobra sentit. La pretensió ha estat, doncs, la de prioritzar l'òptica social sobre el sorgiment, el creixement, l'expansió i les fites aconseguides per un ampli moviment antifranquista que tenia en el PSUC un dels seus partits de referència cardinals; una anàlisi social que indaga per què molta gent comuna va decidir jugar-se-la i començar a militar en el partit dels comunistes, o en els espais d'acció que aquest impulsava, per enfrontar-se a un règim ferotge contra tota dissidència; un retrat col.lectiu, una mena de prosopografia militant, en un espai i un temps determinats enquadrats en el seu context històric general per fer comprensible la lluita per les llibertats democràtiques des de Tarragona.
Cristian Ferrer González
Cristian Ferrer González (Barcelona, 1988) és investigador al Centre d’Estudis sobre Dictadures i Democracies de la Universitat Autonoma de Barcelona. La seva recerca s’ha centrat en la historia social i política de l’antifranquisme, amb especial atenció al Partit Socialista Unificat de Catalunya i als moviments que els seus militants van impulsar, tematica a la qual ha dedicat la seva tesi doctoral, Espais d’oposició al franquisme més enlla de la Gran Barcelona (2018). En aquest ambit, ha publicat Lluitadors quotidians (2014) i ha escrit en diverses revistes especialitzades i en obres col·lectives. Forma part del consell de redacció de Nuestra Historia i ha participat en nombrosos congressos nacionals i internacionals, així com en projectes academics entorn de la transició a la democracia.

Tots els Drets Reservats .
Premsa | Contactar | Condicions de compra | Accés professionals | Qui som? | On som? | Inici