Novetats | Temàtiques | Col·leccions |

ATENCIÓ. Tenim problemes amb les paraules accentuades, estem treballant per solucionar-ho.   Poesia escenica XVI: A la recerca d'un mateix
Cortina de muralles, Muntanya humana, La sorra i l'acadèmia

Joan Brossa
Héctor Mellinas (edició i proleg)


  
Temàtiques:  
Idioma:  
Català
Col·lecció:  
Volum:  
197
Enquadernació:  
Rústica
Edició:  
Desembre 2018
Format:  
120 x 165
Tintes:  
Negre
Pàgines:  
208
ISBN:  
978-84-94927-07-2
Preu:  
12 €
Stock:  
Disponible


Poesia escènica XVI: A la recerca d'un mateix aplega les primeres obres de teatre en què Joan Brossa posa a primer terme el component textual, que ja no està al servei d'una expressió subconscient, sinó que s'adscriu a les preceptives i a les convencions dels gèneres teatrals més comuns a casa nostra.
Les tres peces que el lector trobarà en aquest volum, s'estructuren a la recerca de la mònada, d'allò que estructura i que dona sentit a l'expressió ideològica d'un mateix: mitjançant la repetició i la renovació de les cuirasses textuals, Brossa ofereix una mirada personal sobre les relacions del jo des de i amb el seu espai.
Així doncs, amb Cortina de muralles (tragèdia en tres actes, octubre de 1951), Muntanya humana (obra en tres actes, gener 1952) i La sorra i l'acadèmia (drama en tres actes, novembre de 1952) Brossa capgira uns models d'escriptura teatral basats en una representació mimètica de la realitat i reflexiona al voltant de la convenció escènica mitjançant uns recursos eminentment literaris.

Amb el suport del Departament de Cultura.

Joan Brossa
Joan Brossa (Barcelona, 1919-1998) és un autor prolífic en tots els generes que practica. Comença la seva trajectoria durant els anys quaranta, de la ma de J.V. Foix, Joan Miró i Joan Prats. Fou cofundador de les revistes Algol (1946-47) i Dau al Set (1948). Malgrat una intensa activitat desplegada des dels seus inicis, no fou fins a l’any 1970 quan comença a ser conegut des del punt de vista literari gracies a la publicació de Poesia Rasa i els volums poetics que el seguiren, i de tota la Poesia escenica (entre 1973 i 1983). En el terreny plastic, la seva obra no comença a difondre’s fins al 1986, data de la primera exposició antologica a la Fundació Miró, Joan Brossa o les paraules són les coses. A partir d’aquest moment Brossa s’imposa com una de les figures cabdals de la literatura i l’art catalans contemporanis.
Tot i que considera el seu teatre com a «poesia», el nombre de peces teatrals escrites és superior al de poemaris: més de tres-centes vint peces, de llargada molt desigual. Se n’hi troben de presidides pel dialeg, d’altres per l’acció, o d’altres pel tema, en que sempre es pot descobrir d’alguna manera el particular «enraonar a partir del silenci» de Brossa.
La present edició vol posar a disposició del públic lector tota l’obra teatral del poeta en petits volums que en facilitin la lectura i la representació. La intenció és la de fer reviure la poesia escenica de Brossa des de la mateixa concepció que ell en tenia: «jo entenc el teatre com una activitat retreta dintre regions poetiques».Héctor Mellinas


Tots els Drets Reservats .
Premsa | Contactar | Condicions de compra | Accés professionals | Qui som? | On som? | Inici