Novetats | Temàtiques | Col·leccions |

ATENCIÓ. Tenim problemes amb les paraules accentuades, estem treballant per solucionar-ho.   Poesia escenica XVII: Els 50 cap per avall
La pregunta perduda o el corral del lleó, Riu avall, El comte Arnau

Joan Brossa
Núria León Mercader (proleg)
Héctor Mellinas (edició)


  
Temàtiques:  
Idioma:  
Català
Col·lecció:  
Volum:  
198
Enquadernació:  
Rústica
Edició:  
Desembre 2018
Format:  
165 x 120
Tintes:  
Negre
Pàgines:  
208
ISBN:  
978-84-94927-08-9
Preu:  
12 €
Stock:  
Disponible


Poesia escènica XVII: Els 50 cap per avall recull tres de les primeres peces en què Joan Brossa se serví dels mecanismes textuals per reivindicar, d'una banda, la vàlua literària de la llengua catalana i, de l'altra, per investigar els límits dels models teatrals que oferia la nostra tradició.
La pregunta perduda o el corral del lleó (setembre de 1952), Riu avall (abril de 1952 - juny de 1955) i El comte Arnau (novembre de 1955) es presten a ser llegides en clau paròdica i subversiva, bé sigui per la seva discontinuïtat argumental o bé pel seu contingut reivindicatiu.
De manera que el lector descobrirà en aquest volum un Brossa irònic -gairebé messiànic- que, tot cedint la seva part d'expressió individual en benefici de la norma acceptada, descobrí l'esgotament d'uns esquemes i va saber erigir-se insòlitament en la seva veu singular.

Amb el suport del Departament de Cultura.

Joan Brossa
Joan Brossa (Barcelona, 1919-1998) és un autor prolífic en tots els generes que practica. Comença la seva trajectoria durant els anys quaranta, de la ma de J.V. Foix, Joan Miró i Joan Prats. Fou cofundador de les revistes Algol (1946-47) i Dau al Set (1948). Malgrat una intensa activitat desplegada des dels seus inicis, no fou fins a l’any 1970 quan comença a ser conegut des del punt de vista literari gracies a la publicació de Poesia Rasa i els volums poetics que el seguiren, i de tota la Poesia escenica (entre 1973 i 1983). En el terreny plastic, la seva obra no comença a difondre’s fins al 1986, data de la primera exposició antologica a la Fundació Miró, Joan Brossa o les paraules són les coses. A partir d’aquest moment Brossa s’imposa com una de les figures cabdals de la literatura i l’art catalans contemporanis.
Tot i que considera el seu teatre com a «poesia», el nombre de peces teatrals escrites és superior al de poemaris: més de tres-centes vint peces, de llargada molt desigual. Se n’hi troben de presidides pel dialeg, d’altres per l’acció, o d’altres pel tema, en que sempre es pot descobrir d’alguna manera el particular «enraonar a partir del silenci» de Brossa.
La present edició vol posar a disposició del públic lector tota l’obra teatral del poeta en petits volums que en facilitin la lectura i la representació. La intenció és la de fer reviure la poesia escenica de Brossa des de la mateixa concepció que ell en tenia: «jo entenc el teatre com una activitat retreta dintre regions poetiques».Núria León Mercader
Héctor Mellinas


Tots els Drets Reservats .
Premsa | Contactar | Condicions de compra | Accés professionals | Qui som? | On som? | Inici