Novetats | Temàtiques | Col·leccions |

ATENCIÓ. Tenim problemes amb les paraules accentuades, estem treballant per solucionar-ho.   Marta Buchaca (2006-2018)


Marta Buchaca
Jordi Galceran (pròleg)


  
Temàtiques:  
Idioma:  
Català, Castellà
Col·lecció:  
Volum:  
9
Enquadernació:  
Rústica
Edició:  
Maig 2019
Format:  
170 x 240
Tintes:  
Negre
Pàgines:  
400
ISBN:  
978-84-94950-81-0
Preu:  
24 €
Stock:  
Disponible


Teatre reunit (2005-2018). Llibres com aquest et donen l'oportunitat de seguir cronològicament l'evolució d'un autor, de lligar unes obres amb les altres immediatament, de descobrir les dèries i els trets d'estil de l'autor. De vegades, l'exercici pot ser descoratjador. En aquest cas, ja ho veureu, és absorbent. L'obra de la Marta Buchaca és una crònica sentimental de la seva època. Els personatges de la Marta representen gairebé sempre les mancances emocionals d'uns joves de classe mitjana -una classe mitjana tirant cap a precària, val a dir-ho- que van creixent, obra a obra, no només en edat sinó també, de mica en mica, en maduresa, i es van enfrontant als problemes i contradiccions de la vida quotidiana a partir de fets ordinaris i extraordinaris. (Jordi Galceran)

Obres incloses en aquest volum: L’olor sota la pell - Emergència - En conserva - Plastilina - Les nenes no haurien de jugar a futbol - A mi no em diguis amor - Litus - Losers - El cim - Crits - Kramig - Una família normal - El professor - Playoff - Només una vegada


Marta Buchaca

Marta Buchaca (Barcelona, 1979). És dramaturga, directora de teatre i guionista. S’ha format al Centre d’Études Théâtrales de Louvain la Neuve a Bèlgica, a l’Institut del Teatre i a l’Obrador de la Sala Beckett, i és llicenciada en Humanitats per la Universitat Autònoma de Barcelona. Les seves obres s’han traduït a diversos idiomes i s’han estrenat a Grècia, Croàcia, Eslovènia, Buenos Aires i Nova York, entre d’altres. També és guionista de les adaptacions cinematogràfiques de Les nenes no haurien de jugar a futbol i de Litus. Ha rebut diversos premis, entre els que destaquen el Premi Max a millor autoria en català (2013), el XXXV Premi de teatre Ciutat d’Alcoi o el XI Premi de teatre Palanca i Roca. També és autora d’obres de teatre familiar i de la Cantània La nit dels malsons. Com a guionista ha treballat a El cor de la ciutat i a La Riera (TV3).

Jordi Galceran

Jordi Galceran i Ferrer (Barcelona, 1964) és un guionista i traductor català, internacionalment conegut per la seva obra El Mètode Grönholm. Escriu tant en llengua catalana com en llengua castellana. Va estudiar Filologia Catalana a la Universitat de Barcelona i a partir de 1988 comença a escriure obres de teatre.Tots els Drets Reservats .
Premsa | Contactar | Condicions de compra | Accés professionals | Qui som? | On som? | Inici