Novetats | Temàtiques | Col·leccions |

ATENCIÓ. Tenim problemes amb les paraules accentuades, estem treballant per solucionar-ho.   A peu per les comarques de Tarragona (II). 2a edició
25 passejades i excursions

Rafael López-Monné


  
Temàtiques:  
Idioma:  
Català
Col·lecció:  
Volum:  
4
Enquadernació:  
Rústica
Edició:  
gener 2009
Format:  
13,5 x 22,8
Tintes:  
Color
Pàgines:  
168
ISBN:  
978-84-96639-87-4
Preu:  
20 €
Stock:  
Disponible


Aquest nou volum d’A peu per les comarques de Tarragona aplega el segon conjunt de vint-i-cinc articles publicats a La Vanguardia, dins la secció «Vivir en Tarragona». Els lectors que coneixen el primer volum, o que van seguir la serie al diari, ja saben que no es tracta d’una guia d’excursions a l’ús.
El text és una peculiar barreja entre la descripció d’itineraris i la cronica periodística. Les imatges tenen un pes molt destacat i són enteses com un llenguatge essencial per descriure territoris. Les excursions estan dirigides a un públic molt ampli, no necessariament iniciat en l’excursionisme, ni expert en esports de muntanya.
Estem convençuts que caminar és una de les maneres més agradables d’entrar en contacte amb l’entorn, amb les coses que val la pena mirar. Com si es tractés d’un elixir meravellós, unes gotetes d’anar a peu relaxen, desestressen, obren la ganai quasi segur que ajuden a ser una miqueta més feliç.
Rafael López-Monné
Geograf i fotograf, probablement perque li agrada mirar i explicar allo que veu. Les muntanyes formen part del seus paisatges més viscuts, des del seu estimat Montsant a l’Himalaia. El 1985 va pujar el Nun (7.135 m), dos anys després l’Annapurna I (8.091 m) i el 1993 el Xixa Pangma (8.012 m). Poc a poc, l’interes pels camins de muntanya ha passat davant els cims. La seva tesi de llicenciatura va centrar-se en l’estudi del senderisme com a fenomen social i també turístic (senderisme, camins i senyals, Arola Editors 1999).
Des del 2000 col·labora amb La Vanguardia amb propostes d’excursions i croniques relacionades amb el paisatge, el territori i el patrimoni. Actualment combina les tasques de fotograf, redactor d’articles i consultor especializat en turisme a peu, amb la docencia a l’Escola de Turisme i Oci de la Universitat Rovira i Virgili. Ha publicat diversos llibres dedicats a festes tradicionals, territoris i paisatges i les seves imatges han aparegut en mitjans com el Magazine de La Vanguardia, el Dominical del Periódico, GEO, Descobrir Catalunya, Altair, Grandes Espacios o Viajes National Geografic. Seguint els consells de Cartier-Bresson, quan treballa amb la camera o amb el paper, procura que el cervell estigui a l’alçada del cor.

Tots els Drets Reservats .
Premsa | Contactar | Condicions de compra | Accés professionals | Qui som? | On som? | Inici