Novetats | Temàtiques | Col·leccions |

ATENCIÓ. Tenim problemes amb les paraules accentuades, estem treballant per solucionar-ho.   Viatge literari per la Vall del Gaia
Les terres altes

Josep Santesmases i Ollé


  
Temàtiques:  
Idioma:  
Català
Col·lecció:  
Enquadernació:  
Rústica
Edició:  
abril 2008
Format:  
15 x 23,5
Tintes:  
Negre
Pàgines:  
248
ISBN:  
9788492408108
Preu:  
20 €
Stock:  
Disponible


Aquest llibre és una invitació a iniciar un viatge literari per la vall del Gaia que té com a objecte palpar el batec de la terra i de la gent, mitjançant múltiples veus. En aquest primer volum, el de les terres altes, els límits concrets són els de l’Alt Gaia. Un espai definit en terres segarrenques que tanca les portes sota el Gorg Negre de Querol, conscient que sud enlla la terra s’afanya a canviar d’habits. El proposit ha estat donar entrada a veus perdudes, oblidades entre els papers groguencs, veus més fresques en el temps, veus fragils i passatgeres de les publicacions periodiques, veus contingudes en llibres editats i reeditats, veus fins i tot inedites en escrits que mai han passat per impremta. Mirades geografiques, excursionistes, descriptives, emotives, sentimentals. Memories obertes al passat viscut, lletres amb vocació estrictament literaria, pinzellades historiques. Una amalgama de percepcions lligades entre si per les aportacions personals de Josep Santesmases amb l’objectiu de crear un text únic, ame, de lectura entenedora i plaent.
Josep Santesmases i Ollé
Josep Santesmases i Ollé (Vila-rodona, 1951) ha publicat diversos llibres d’historia local i una setantena d’articles d’historia o assaig. És president de la Coordinadora de Centres d’Estudis de Parla Catalana, vicepresident de l’Institut Ramon Muntaner i codirector de Plecs d’Historia Local. És membre fundador del Centre d’Estudis del Gaia i codirector de la seva miscel·lania anual, La Resclosa. Ha escrit regularment a la premsa amb més de cinc-cents articles publicats, sobretot al setmanari El Pati de Valls, a l’edició del Camp de Tarragona d’El Punt, al Punt Avui i al suplement Cultura d’aquest diari. Des de la perspectiva literaria ha publicat el següents llibres: Riu Avall. Recull d’articles (1986-2002) (2002); Santes Creus i les terres del Gaia. Proses pintades (2006) (amb il·lustracions de Joan Cunillera); Viatge literari per la vall del Gaia. Les terres altes (2008); El món des de l’agut (2011); Quarts i hores I. Societat i política (2012).

Tots els Drets Reservats .
Premsa | Contactar | Condicions de compra | Accés professionals | Qui som? | On som? | Inici