Novetats | Temàtiques | Col·leccions |

ATENCIÓ. Tenim problemes amb les paraules accentuades, estem treballant per solucionar-ho.   Valeria y los pájaros


José Sanchis Sinisterra


  
Temàtiques:  
Idioma:  
Castellà
Col·lecció:  
Volum:  
10
Enquadernació:  
Rústica
Edició:  
abril 2008
Format:  
12 x 16,5
Tintes:  
Negre
Pàgines:  
136
ISBN:  
9788492408160
Preu:  
10 €
Stock:  
Disponible


Hi ha pardals i pardals.
Els pardals de Valeria es limiten a passar per davant de la seva finestra, a irrompre en els seus somnis, a voletejar la seva solitud, a poblar el silenci de les seves veus. I poca cosa més.
Veus? Presencies? Esperits? Com poblem el buit, com suplim les mancances? I, sobretot, l’absencia: aquell forat que deixen els que se’n van abans que nosaltres, com l’omplim? On s’aprenen la renúncia, la resignació, l’oblit?
Valeria, és ben cert, no ha volgut aprendre els estrategemes que el temps brinda als qui tenen pressa. Va decidir quedar-se on era, amb l’absencia a flor de pell i els pardals al cap, al cor, a l’anima, a la saleta d’estar... És la seva, sí, una soledat sonora, i el seu buit, un buit més aviat ple. D’esperits, de presencies, de veus. O sigui: de pardals.
Quedar-se, sí, d’acord, pero molt lluny de la conformitat. A la seva manera, Valeria es rebel·la i cerca, en un viatge immobil, allo que va perdre sense haver tingut mai. L’amor? Diguem-ne amor.
La veritat és que la seva podia haver estat una historia d’amor: de recerca de l’amor més enlla de la mort. Un drama sublim, en fi. Pero va tenir la mala sort que el seu destí caigués en mans d’un autor propens a l’humor i aferrissat per la política. Amb la qual cosa el seu drama es convertí en una comedia, la seva recerca en una intriga gairebé policíaca; i pel que fa a la sublimitat... va córrer el risc de naufragar en les terboles aigües de la guerra bruta.José Sanchis Sinisterra
José Sanchis Sinisterra (Valencia, 1940). Dramaturg, investigador teatral, traductor, director d’escena, professor de teoria i historia de la representació teatral, d’escriptura dramatica, de dramatúrgia textual, de dramatúrgia actoral i de dramatúrgia de textos narratius. Va fundar i va dirigir El Teatro Fronterizo (1977-1997) i, de 1988 fins a 1997, va dirigir l’emblematica Sala Beckett de Barcelona, seu d’El Teatro Fronterizo. Home de teatre de cap a peus, ostenta alguns dels premis més prestigiosos de l’ambit teatral, entre els quals destaca el Premi Nacional del Teatre (1990) i el Nacional de Literatura Dramatica (2003). És autor de més d’una quarentena de textos teatrals, entre originals i dramatúrgies. Des de Tú, no importa quién (1962) fins a Golfos de postín, dramatúrgia d’El trueno dorado de Valle-Inclán (2007), les seves obres han marcat un abans i un després de l’escriptura dramatica, com Naque o De piojos y actores (1980), !Ay, Carmela! (1986), Valeria y los pájaros (1992), El cerco de Leningrado (1993), El lector por horas (1996), Flechas del ángel del olvido (2004) o el seu últim original, inedit i no estrenat: Enemigo interior (2006). Al llarg de la seva intensa carrera, Sinisterra ha treballat els límits de la teatralitat, com el metateatre o la implicació de l’espectador en la creació. Des d’un teatre que defuig excessos comercials, els seus textos, que abracen temes historics, temes polítics, la literatura escrita i fins la física quantica, entre molts altres temes, s’han representat i se segueixen representant en teatres de Catalunya, Espanya, Europa i America Llatina.

Tots els Drets Reservats .
Premsa | Contactar | Condicions de compra | Accés professionals | Qui som? | On som? | Inici