Novetats | Temàtiques | Col·leccions |

ATENCIÓ. Tenim problemes amb les paraules accentuades, estem treballant per solucionar-ho.   Mar de sardines


Javier Caballero Cid


  
Temàtiques:  
Idioma:  
Català
Col·lecció:  
Volum:  
28
Enquadernació:  
Rústica
Edició:  
abril 2008
Format:  
12 x 16,5
Tintes:  
Negre
Pàgines:  
96
ISBN:  
9788492408177
Preu:  
10 €
Stock:  
Disponible


És sobre aquest mar laminat i domestic, en una quadratura geografica a l'entorn del Delta de l'Ebre, que Xavier Caballero Cid escriu Mar de sardines. L'autor hi manté un intencionat to local, intimista, tant en el llenguatge com en l'experiencia que donen forma als versos i els poemes, tanmateix la trama sobre la qual compon és d'un sobri classicisme: per aixo els ecos del poema ens arriben alhora al cor i al cervell en una descarrega de llum i de compromís amb la vida. Aixo i el fet d'haver convertit el mar ebrenc en un referent més de la poesia catalana d'aquest temps, és el que trobo de major interes en aqusets versos i en el seu autor. I, naturalment en la manera com el poeta diu les coses.

Xavier Caballero no escriu sobre el mar, sinó que viu el mar i per aixo passar els seus fulls d'aigua li són una experiencia necessaria, vital, i que a més a més ens sap transmetre de manera senzilla pero intensament i bellament. Per a ell, tot moviment i acció es troba relacionat amb el mar. Només cal fixar-se en els títols, temes o metafores d'aquests poemari: "Nau per mar de sol", quan parla de l'amor carnal; "Crema el mar roig", en al.lusió a la tragedia d'un infanticidi; "Mar del silenci", quan guaita l'horitzó del temps; "Mar d'arros", en referencia a un paisatge de conreu deltaic; "Mar de suor", si el juliol s'aplana sobre el món i tot fa basarda...

Entre el crit de Baudelaire i la prudencia de Cortázar, Xavier Caballero Cid ens condueix per aquest Mar de sardines, un llibre on tot és escrit amb una economia de llenguatge admirable -per la precisió i la concisió dels seus versos-, on no hi manquen ni la crítica al nostre temps ni la referencia als diversos móns que una mateixa persona pot desitjar o viure, i tot en un paisatge geografic i espiritual fet a mida humana.

(Del proleg díEugeni Perea Simón)Javier Caballero Cid
Javier Caballero Cid (1953) exerceix la poesia de viva veu en aplecs i recitals des de l’Explosió Poetica, (La Cava, 1979), activisme que també s’aplica a l’organització i promoció de festivals de poesia (Bouesia, La Cava, des de 2005; De Viva Bou, Vandellos, des de 2007).

Tots els Drets Reservats .
Premsa | Contactar | Condicions de compra | Accés professionals | Qui som? | On som? | Inici