Novetats | Temàtiques | Col·leccions |

ATENCIÓ. Tenim problemes amb les paraules accentuades, estem treballant per solucionar-ho.   Tarraco Viva
jornades internacionals de divulgació historica ro

Magí Seritjol
Sara Sans Casanovas
Rafael López-Monné


  
Temàtiques:  
Idioma:  
Català
Col·lecció:  
Volum:  
1
Enquadernació:  
Tapa rígida
Edició:  
maig 2008
Format:  
16 x 16
Tintes:  
Color
Pàgines:  
230
ISBN:  
9788492408245
Preu:  
20 €
Stock:  
Disponible


Divulgar la historia antiga de manera atractiva i provocar la reflexió sobre el nostre passat. Amb aquesta voluntat va néixer Tarraco Viva l’any 1999. «Historia per a tothom» podria ser el lema d’aquest festival internacional dedicat a la divulgació historica d’epoca romana. Tarraco Viva ha esdevingut un referent tant per les propostes que formula com per la qualitat de qui les ofereix. La vida militar i la vida quotidiana; les legions, el teatre, els gladiadors, la llar, la cuina, l’escriptura, l’enginyeria, la moda… tot es recrea amb un denominador comú: el rigor. Coneixer el passat no és quelcom gratuit, sinó que constitueix la millor manera d’entendre el present i, per tant, de poder escollir el futur. Probablement descobrireu que sou més romans que no us pensaveu. Benvinguts a Tarraco!
Magí Seritjol
És gestor cultural des de l’any 1983. Com a professional de la gestió cultural ha treballat en diferents ambits; des de les arts esceniques (Fira de Teatre al Carrer de Tarrega, festivals de teatre de Salou, Jornadas de Teatro Contemporáneo de Madrid, festivals de Tarragona, etc.), les arts plastiques i exposicions (Fundació La Caixa, Museu d’Historia de Tarragona). Va dirigir la comissió de suport a la candidatura de Tarragona Patrimoni Mundial i actualment és el responsable del servei de difusió del Museu d’Historia de Tarragona. Com a responsable d’aquest servei va ser el creador i és actualment el coordinador de les jornades Tarraco Viva.
Sara Sans Casanovas
(Barcelona, 1974). Llicenciada en Periodisme per la Universitat Autonoma de Barcelona. Comença a treballar al Diari de Tarragona l’estiu de 1994, tasca que compagina amb un programa a Radio 4, on treballa com a redactora de temes culturals. Des de 1996 viu a Tarragona i la tardor d’aquell any s’incorpora a la delegació de La Vanguardia a aquesta ciutat per treballar en el suplement «Vivir Tarragona». Des de 2004 és la corresponsal d’aquest diari a les comarques tarragonines i cobreix l’actualitat d’aquestes terres. A més, col·labora amb altres publicacions com Descobrir Catalunya i Descobrir Cuines, on ha publicat reportatges relacionats amb la gastronomia, cultura i paratges del sud de Catalunya. També ha estat corresponsal de RAC 1 Tarragona des de l’obertura d’aquesta emissora i fins l’any 2004.
Rafael López-Monné
Geograf i fotograf, probablement perque li agrada mirar i explicar allo que veu. Les muntanyes formen part del seus paisatges més viscuts, des del seu estimat Montsant a l’Himalaia. El 1985 va pujar el Nun (7.135 m), dos anys després l’Annapurna I (8.091 m) i el 1993 el Xixa Pangma (8.012 m). Poc a poc, l’interes pels camins de muntanya ha passat davant els cims. La seva tesi de llicenciatura va centrar-se en l’estudi del senderisme com a fenomen social i també turístic (senderisme, camins i senyals, Arola Editors 1999).
Des del 2000 col·labora amb La Vanguardia amb propostes d’excursions i croniques relacionades amb el paisatge, el territori i el patrimoni. Actualment combina les tasques de fotograf, redactor d’articles i consultor especializat en turisme a peu, amb la docencia a l’Escola de Turisme i Oci de la Universitat Rovira i Virgili. Ha publicat diversos llibres dedicats a festes tradicionals, territoris i paisatges i les seves imatges han aparegut en mitjans com el Magazine de La Vanguardia, el Dominical del Periódico, GEO, Descobrir Catalunya, Altair, Grandes Espacios o Viajes National Geografic. Seguint els consells de Cartier-Bresson, quan treballa amb la camera o amb el paper, procura que el cervell estigui a l’alçada del cor.

Tots els Drets Reservats .
Premsa | Contactar | Condicions de compra | Accés professionals | Qui som? | On som? | Inici