Novetats | Temàtiques | Col·leccions |

ATENCIÓ. Tenim problemes amb les paraules accentuades, estem treballant per solucionar-ho.   El meu llit de zinc
Traducció de Joan Sellent

David Hare


  
Temàtiques:  
Idioma:  
Català
Col·lecció:  
Volum:  
11
Enquadernació:  
Rústica
Edició:  
juny 2008
Format:  
14 x 22
Tintes:  
Negre
Pàgines:  
168
ISBN:  
9788492408276
Preu:  
12 €
Stock:  
Disponible


My Zinc Bed (ara El meu llit de zinc en la traducció catalana) presenta un triangle complex i, a estones, d’una considerable turbulencia: amb l’eix tematic de la dependencia (entesa en el sentit més ampli), dos homes i una dona es debaten entre l’acceptació i el rebuig de les seves febleses, impulsos i contradiccions: Paul Peplow, un jove poeta alcoholic en procés de recuperació; un home madur, Victor Quinn, excomunista reconvertit en empresari, i la seva dona, Elsa, que arrossega una historia personal marcada per l’addicció a l’alcohol i a la cocaina.
El perfil de cada un d’aquests personatges i la seva relació amb els altres dos i amb les pulsions emocionals que configuren l’obra no para d’oscil·lar entre el desengany, el desig, la passió, la compassió, la lucidesa i el dubte; és, en definitiva, un retrat minuciós de l’Homo sapiens urba de principis del segle XXI, amb tot el desconcert que el caracteritza.David Hare
David Hare (Bexhill, 1947) és, juntament amb Harold Pinter i Tom Stoppard, un dels dramaturgs anglesos més importants que han sorgit en aquests últims 50 anys. Combina l’autoria de peces teatrals amb la direcció escenica i la faceta de guionista i director cinematografic; també ha traduit i adaptat obres clau de la dramatúrgia universal. En els seus inicis va compaginar l’escriptura i la direcció amb la interpretació, i és cofundador de la Portable Theatre Company.
Entre les seves obres originals destaquen Knuckle (1974), Plenty (1978), The Secret Rapture (1988), Skylight (Celobert, 1995), Via Dolorosa (1998), My Zinc Bed (‘El meu llit de zinc’, 2000) o The Vertical Hour (2006), per citar només uns quants títols de la seva abundant producció.
El tractament de les tensions personals, socials i polítiques del seu temps és una constant en la seva obra, on, defugint per sistema les histories de bons i dolents, el rigor analític sempre conviu amb el distanciament ideologic.
David Hare resideix a Londres i és director associat del National Theatre des de 1984.

Tots els Drets Reservats .
Premsa | Contactar | Condicions de compra | Accés professionals | Qui som? | On som? | Inici