Novetats | Temàtiques | Col·leccions |

ATENCIÓ. Tenim problemes amb les paraules accentuades, estem treballant per solucionar-ho.   Interior angles


Jordi Coca


  
Temàtiques:  
Idioma:  
Català
Col·lecció:  
Volum:  
33
Enquadernació:  
Rústica
Edició:  
juny 2006
Format:  
12 x 16,5
Tintes:  
Negre
Pàgines:  
72
ISBN:  
9788496639119
Preu:  
9 €
Stock:  
Disponible


El teatre és alhora una ficció i un fet de vida, una representació i una experiencia real, una obra d’art oberta sempre a la vivencia única que el directe escenic proporciona. Per aixo és tan emblematic l’últim text dramatic de Jordi Coca, Interior angles, que juga amb els dos nivells de la realitat teatral: el de l’escena i el de la vida. Al primer pertanyen els personatges Mare i Noia que s’enxarxen en un acerat duel o enfrontament generacional que amaga un despietat passar comptes amb la realitat sociopolítica del país. Al segon emergeix la peripecia vital de les dues actrius que assagen l’obra». (Del proleg de Francesc Massip).
Jordi Coca
Jordi Coca (Barcelona, 1947) va començar la seva carrera literaria el 1971 amb Un d’aquells estius. Els Lluisos. Vinculat des del 1970 a l’Institut del Teatre de Barcelona com a professor de teoria i literatura dramatiques, ha escrit i ha fet traduccions d’obres teatrals i poetiques, ha dirigit espectacles i ha fet assaigs sobre temes diversos, centrant-se en les arts esceniques i especialment en les figures de Brossa, Pedrolo o Palau i Fabre, a partir del teatre del qual esta fent una tesi de doctorat­­. A la darreria dels anys vuitanta va reprendre el genere novel.lístic amb el reconeixement de la crítica i una acceptació creixent per part dels lectors. Algunes de les seves obres més reeditades són: Mal de lluna (Premi Documenta 1988), La japonesa (Premi Josep Pla 1992), Louise. Un conte sobre la felicitat (Premi de la Crítica 1993), Paisatges de Hopper (1995), Dies meravellosos (Premi Ciutat de Palma de novel.la Llorenç Villalonga 1995), La faula dels ocells grecs (Premi Ramon Muntaner 1997), L’Emperador (1997. Premi de la Institució de les Lletres Catalanes), Sota la pols (Premi Sant Jordi 2000), Lena (2002) i Cara d’angel (2004).
Ha estrenat tres textos teatrals: Platja negra (Espai Brossa. Direcció de Lurdes Barba, Antígona (Teatre Lliure. Direcció de Ramon Simó), i Tempesta a les mans que va dirigir ell mateix. Ha fet versions lliures d’obres d’Ibsen i de la Nausica de Joan Maragall, a més de traduir quatre textos de Maurice Maeterlinck. També ha dirigit, entre altres obres, una de Joan Brossa: Aquí al bosc, i una adaptació d’un relat de Peter Handke: Benvinguda al consell d’administració i Els senyors Borkman, versió lliure de l’obra d’Ibsen John Gabriel Borkman.

Tots els Drets Reservats .
Premsa | Contactar | Condicions de compra | Accés professionals | Qui som? | On som? | Inici