Novetats | Temàtiques | Col·leccions |

ATENCIÓ. Tenim problemes amb les paraules accentuades, estem treballant per solucionar-ho.   Una copia i Lluny


Caryl Churchill


  
Temàtiques:  
Idioma:  
Català
Col·lecció:  
Volum:  
6
Enquadernació:  
Rústica
Edició:  
gener 2007
Format:  
12 x 16,5
Tintes:  
Negre
Pàgines:  
96
ISBN:  
9788496639324
Preu:  
12 €
Stock:  
Disponible


Una copia (A number, 2002). A Una copia, Caryl Churchill cus la complexa relació d’un pare, Salter, amb els seus fills Bernard 1 i Bernard 2. Un d’ells és l’original, l’altre és un clon. Trenta anys després dels fets els fills descobreixen la veritat (i que hi ha vint copies més rondant pel món). Logicament, demanen explicacions al pare. Per que em vas clonar? Per que no vas tenir un altre fill? Per que sóc una copia? Qui sóc jo?… Una copia no parla de l’etica de la clonació, sinó que se serveix d’aquesta per afrontar la recerca d’un mateix, l’originalitat de cadascú.

Lluny (Far away, 2000). Lluny és una petita terrible faula que ens explica cap on es veu abocat el món. En la primera escena una nena pregunta a la seva tieta per que l’oncle colpejava gent amb una barra de ferro. En la darrera escena, uns quants anys més tard, tot el món esta en guerra i aixo inclou també els animals, el silenci i la foscor. Quin remei queda davant tanta barbarie?
Caryl Churchill
Caryl Churchill (Londres, 1938). Filla d’un dibuixant de vinyetes polítiques i d’una model, Caryl Churchill s’ha convertit en la dramaturga britanica més representada arreu. Llicenciada en literatura anglesa, no és fins a la maduresa que no es dedica de ple al teatre vinculant-se a grups de renom com The Joint Stock Theatre i el Monstruous Regiment o a teatres com el Royal Court. La seva maxima ha estat sempre no repetir-se mai en continguts i jugar amb l’experimentació formal. Així queda pales en obres com Cloud 9, Top Girls, Serious money, This is a chair, Far away, Blue heart o A number. Pero Churchill mai ataca frontalment la tematica (que va des del feminisme al comunisme, passant per la deconstrucció del nucli familiar, l’imperialisme, la revolució sexual, la guerra o el capitalisme) sinó que l’aborda des d’un punt de vista teatral innovador. Així, en ella res és previsible, ergo tot és teatral.

Tots els Drets Reservats .
Premsa | Contactar | Condicions de compra | Accés professionals | Qui som? | On som? | Inici