Novetats | Temàtiques | Col·leccions |

ATENCIÓ. Tenim problemes amb les paraules accentuades, estem treballant per solucionar-ho.   Historia del teatre catala


Francesc Massip Bonet


  
Temàtiques:  
Idioma:  
Català
Col·lecció:  
Enquadernació:  
Rústica
Edició:  
gener 2007
Format:  
17 x 24
Tintes:  
Negre
Pàgines:  
368
ISBN:  
9788496639416
Preu:  
23 €
Stock:  
Disponible


Aquesta és la primera Historia del Teatre Catala que es publica en els darrers 30 anys. L’anterior va ser la síntesi de Xavier Fabregas publicada el 1978. Pero com a Historia del Teatre il·lustrada amb fotografies, dibuixos i gravats fa gairebé 40 anys de l’última que es va editar: la de Francesc Curet (1967).
Cada generació té l’obligació de replantejar la seva historia, particularment quan l’objecte del seu estudi és una materia com la de l’art dramatic, que ha experimentat profundes revisions metodologiques, d’enfocament i orientació en les darreres decades. Per aixo s’imposava una nova i ambiciosa tasca d’historiar el nostre teatre, com ha fet el professor Francesc Massip després d’anys de docencia d’aquesta materia en distintes universitats del país.
Francesc Massip Bonet
Francesc MASSIP BONET, doctor en Història de l’Art i en Filologia Catalana, Catedràtic d’Història del Teatre de la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona. Ha ensenyat a les Universitats de Barcelona, Autònoma de Bellaterra i Girona i a l’Institut del Teatre de Barcelona. Ha estat professor convidat de la Universidad Nacional Autónoma de México (UNAM) i del Centro Nacional de las Artes (Ciudad de México). Ha publicat una trentena de llibres i centenars d’articles en les principals llengües d’Europa i Amèrica, particularment sobre teatre i la dansa medieval, del Renaixement i del Barroc, així com aspectes vinculats al teatre popular i les tradicions folklòriques. Ha participat amb ponències i comunicacions a més d’un centenar de Congressos Internacionals, i ha muntat diversos espectacles de la tradició medieval i del Renaixement.

Ha obtingut el Premi Massó i Torrens (1987) i Jaume I (1990) de l’Institut d’Estudis Catalans. Ha estat President de la Société Internationale pour l’Étude du Théâtre Médiéval. Ha estat crític de teatre al diari Avui (1992-2012) i a la revista Serra d’Or.

Tots els Drets Reservats .
Premsa | Contactar | Condicions de compra | Accés professionals | Qui som? | On som? | Inici