Novetats | Temàtiques | Col·leccions |

ATENCIÓ. Tenim problemes amb les paraules accentuades, estem treballant per solucionar-ho.   CAMBRILS
espais per a la calma

Rafael López-Monné
Roser Guasch Bea


  
Temàtiques:  
Idioma:  
Català
Col·lecció:  
Volum:  
1
Enquadernació:  
Tapa rígida
Edició:  
febrer 2007
Format:  
16 x 16
Tintes:  
Color
Pàgines:  
160
ISBN:  
9788496639430
Preu:  
18 €
Stock:  
Disponible


A ningú li sorprendria l’edició d’un llibre que tractés la gastronomia mediterrania o l’arquitectura modernista, per posar dos exemples que han esdevingut universals i que han despertat l’interes de milers d’éssers humans.
Pero de ben segur que el llibre que teniu entre les mans, d’entrada, us pot sorprendre, ja que no hi trobareu res d’espectacular pero sí de singular i subtil, tan singular i subtil que a l’hora de plantejar-nos la seva edició hem dubtat molt per establir quina forma donar-li.
La intenció no era editar un llibre per exaltar les excel·lencies de Cambrils a la manera d’un opuscle publicitari o de promoció, sinó donar forma a un treball que vol fer palesa la realitat d’un Cambrils que ha sabut evolucionar transformant-se en la ciutat turística i moderna que és avui. Cambrils ho ha fet d’una manera intel·ligent, ja que ha sabut adaptar-se als temps actuals sense perdre un aspecte basic i fonamental per a la qualitat de vida de les persones que hi viuen: els espais per a la calma, aquells espais on hom es pot fusionar amb la natura i gaudir d’una placidesa que es fa molt difícil d’explicar si no s’experimenta.
I per aconseguir el nostre proposit enteníem que els autors no podien viure a Cambrils, ja que, al nostre parer, difícilment se sentirien fascinats per allo que els resulta quotidia. Per tant, vam optar per cercar autors forans, pero alhora propers, per poder entendre el taranna cambrilenc.
Creiem que hem aconseguit el repte: en primer lloc, encarregant les imatges a un fotograf com Rafael Lopez-Monné que per sobre de tot sap fotografiar sensacions i que, amb la seva visió singular, ens fa descobrir les petites meravelles que ens envolten i, en segon lloc, encarregant un text que ens descrivís la magia de tots els racons a una poeta, ja que qui millor que un poeta ens pot fer aflorar els sentiments mes íntims? Roser Guasch transforma la seva ploma de poeta en vareta magica i ens endinsa amb la seva Carta de paisatge dins d’aquests espais per a la calma fascinants de Cambrils.
Rafael López-Monné
Geograf i fotograf, probablement perque li agrada mirar i explicar allo que veu. Les muntanyes formen part del seus paisatges més viscuts, des del seu estimat Montsant a l’Himalaia. El 1985 va pujar el Nun (7.135 m), dos anys després l’Annapurna I (8.091 m) i el 1993 el Xixa Pangma (8.012 m). Poc a poc, l’interes pels camins de muntanya ha passat davant els cims. La seva tesi de llicenciatura va centrar-se en l’estudi del senderisme com a fenomen social i també turístic (senderisme, camins i senyals, Arola Editors 1999).
Des del 2000 col·labora amb La Vanguardia amb propostes d’excursions i croniques relacionades amb el paisatge, el territori i el patrimoni. Actualment combina les tasques de fotograf, redactor d’articles i consultor especializat en turisme a peu, amb la docencia a l’Escola de Turisme i Oci de la Universitat Rovira i Virgili. Ha publicat diversos llibres dedicats a festes tradicionals, territoris i paisatges i les seves imatges han aparegut en mitjans com el Magazine de La Vanguardia, el Dominical del Periódico, GEO, Descobrir Catalunya, Altair, Grandes Espacios o Viajes National Geografic. Seguint els consells de Cartier-Bresson, quan treballa amb la camera o amb el paper, procura que el cervell estigui a l’alçada del cor.
Roser Guasch Bea
Nascuda a les Masies de Sant Miquel, Banyeres del Penedes, el 1969, resideix a Tarragona. És filologa. Professora de secundaria. Ha publicat: L’amistat de les pedres (1999) (Premi Miquel Martí i Pol, 1998), Lliris de mar (2000) (Tercer premi Joan Duch, 1999), Plena de tu (Ed. Trujal) (2003), La terra del record (2005), Cambrils, espais per a la calma (2007), i Fulles de llorer (2009).
També és autora d’articles de crítica literaria i estudis d’investigació.

Tots els Drets Reservats .
Premsa | Contactar | Condicions de compra | Accés professionals | Qui som? | On som? | Inici