Novetats | Temàtiques | Col·leccions |

ATENCIÓ. Tenim problemes amb les paraules accentuades, estem treballant per solucionar-ho.   Quadern de paradisos imperfectes


Biel Ferrer Puig


  
Temàtiques:  
Idioma:  
Català
Col·lecció:  
Volum:  
25
Enquadernació:  
Rústica
Edició:  
maig 2007
Format:  
12 x 16,5
Tintes:  
Negre
Pàgines:  
96
ISBN:  
9788496639638
Preu:  
9 €
Stock:  
Disponible


El primer capítol, «Guia d’itineraris imperfectes», reflexiona sobre l’experiencia del pas del temps mitjançant la metafora del viatge i els mitjans que el possibiliten. El segon, «Bells paradisos en miralls badats», parteix de la mimesi, de la idea del joc de miralls que pot ser, de fet, tota representació artística de la realitat, per plantejar un dialeg sovint no gens facil amb un mateix, el jo poetic, i amb l’altre. El tercer i darrer capítol, «Quadern d’estiu roent inacabat», s’eixampla vers el plural, mira enrere i endavant i es clou amb un final obert, esceptic i, alhora, amb un esqueix d’esperança, malgrat tot, en un futur, incert, tanmateix.

El títol del llibre recull, doncs, un mot de l’epígraf de cada capítol per fer-ne la síntesi i intenta donar unitat a un conjunt de textos que l’autor voldria fondre en una proposta, un convit a la interpretació lliure i participativa del lector disposat a la construcció de sentits distints. Perque, encara que l’obra poui en l’experiencia i en la realitat o que l’experiencia i la realitat siguin l’obra en ella mateixa, l’autor només gosa dir i prova de fer i, doncs, proposa signes que faran camins incerts.
Biel Ferrer Puig
Biel Ferrer i Puig (Reus, 1962)
Filoleg i professor de Llengua Catalana i Literatura a l’ensenyament secundari. Actualment, treballa com a assessor del Servei de Llengua, Interculturalitat i Cohesió Social del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya. Abans, havia desenvolupat el carrec de director del Centre de Normalització Lingüística de l’Area de Reus Miquel Ventura, integrat al Consorci per a la Normalització Lingüística. A més, ha estat professor de la Universitat Catalana d’Estiu.

En l’ambit de la Didactica de la Llengua i la Literatura ha elaborat materials curriculars per a l’ensenyament –és coautor de Llengua i Literatura. Metodes, tecniques, estrategies (2002)- i ha realitzat seminaris – La novel·la de viatge (El gust per la lectura, 2006-2007)-, cursos de programació i de comentari i conferencies sobre temes monografics.

També és autor d’estudis de Música i de Musicologia. En aquests dos vessants, ha editat treballs de recerca i de divulgació en els ambits de l’Etnopoetica i l’Etnomusicologia –és coautor del llibre Cançoner tradicional del Baix Camp i el Montsant (1988).

Fins ara, la seva relació amb el món de l’escriptura i la creació s’havia limitat a col·laboracions a la premsa comarcal i nacional a través del genere de l’article d’opinió o bé com a formador en tallers d’escriptura creativa per a joves. L’obtenció del primer premi en el Concurs Literari de Sant Antoni 2005, modalitat de poesia, de la vila del Perelló (Baix Ebre), l’ha encoratjat a impulsar la seva obra propia en el camp de la poesia. Aquest poemari, Quadern de paradisos imperfectes, és, doncs, el seu primer llibre.


Tots els Drets Reservats .
Premsa | Contactar | Condicions de compra | Accés professionals | Qui som? | On som? | Inici