Novetats | Temàtiques | Col·leccions |

ATENCIÓ. Tenim problemes amb les paraules accentuades, estem treballant per solucionar-ho.   La Catedral de Tarragona
In sede, 10 anys del pla director de restauració

Quim Vendrell Moreno
Immaculada Teixell Navarro
Andreu Munoz Melgar
Joan J. Menchon Bes
Josep Maria Macias Solé
Joan C. Gavalda Bordes
Joan Figueroa Mestre


  
Temàtiques:  
Idioma:  
Català
Col·lecció:  
Enquadernació:  
Tapa rígida
Edició:  
maig 2007
Format:  
22 x 27
Tintes:  
Color
Pàgines:  
326
ISBN:  
9788496639652
Preu:  
58 €
Stock:  
No disponible


L’objectiu d’IN SEDE ha estat donar a coneixer tant als ciutadans de Tarragona i públic en general com a la comunitat científica i als tecnics en rehabilitació i restauració de Patrimoni els resultats, procediments i metodologia dels treballs duts a terme a la Catedral de Tarragona entre els anys 1996 i 2006. I aquests resultats es donen a coneixer ara en forma de llibre.


A partir del Pla Director de la Catedral de Tarragona s’ha vingut desenvolupant una intensa i fructífera serie d’intervencions en aquest monument que s’han convertit en un exemple tant a nivell metodologic com en l’execució dels treballs. Aquests treballs han estat promoguts pel Capítol de la Catedral de Tarragona-Arquebisbat de Tarragona i han tingut el suport economic del Plan Nacional de Catedrales del Govern Central, així com de la Generalitat de Catalunya, AJuntament de Tarragona, Diputació de Tarragona i Consell Comarcal del Tarragones, afegint-se finalment la col·laboració economica a nivell ciutada i social.

Ara, Arola Editors, l’Arquebisbat de Tarragona i la Diputació de Tarragona, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Tarragona i el COAC, publiquen el llibre LA CATEDRAL DE TARRAGONA. IN SEDE, 10 ANYS DE PLA DIRECTOR DE RESTAURACIÓ on es recullen els resultats dels treballs duts a terme els darrers 10 anys.

El llibre s’estructura en cinc grans capítols:

• Antecedents. Aprenent de la historia (J. Figuerola i J. C. Gavalda) on s’expliquen les actuacions de restauració anteriors al Pla Director i el seu abast com a document base des del qual s’ha desenvolupat el treball dut fins ara.

• Deu anys de treballs de restauració (J. Figuerola i J. C. Gavalda) es centra en l’explicació clara i entenedora de les diferents actuacions: cimbori, façanes de llevant, campanar, cases dels canonges, absis i sagristia, capella de Corpus Christi, capelles de Sant Miquel i Sant Fructuós.

• L’arqueologia de la Catedral de Tarragona. La memoria de les pedres (J.M. Macias, J. Menchon, A. Munoz, I. Teixell) on s’expliquen els resultats dels treballs arqueologics dels anys 2000-2003 sota les Cases dels Canonges, que han aportat una ingent i novedosa informació sobre la zona del temple de culte imperial, la genesi i evolució de la catedral medieval etc.

• Properes actuacions programades. Preparant el futur (J. Figuerola i J. C. Gavalda) on es fa repas de les properes intervencions del Pla Director

• Fitxes tecniques i bibliografia

Tanca el llibre les traduccions del text a l’angles i al castella

La publicació ha comptat amb la important tasca fotografica de Quim Vendrell, qui des del seu ull ha sabut donar al llibre unes imatges totalment inedites i espectaculars de la Catedral de Tarragona i les intervencions dutes a terme.
Quim Vendrell Moreno
Immaculada Teixell Navarro
Andreu Munoz Melgar
Joan J. Menchon Bes
Josep Maria Macias Solé
Joan C. Gavalda Bordes
Joan Figueroa Mestre


Tots els Drets Reservats .
Premsa | Contactar | Condicions de compra | Accés professionals | Qui som? | On som? | Inici