Novetats | Temàtiques | Col·leccions |

ATENCIÓ. Tenim problemes amb les paraules accentuades, estem treballant per solucionar-ho.   Tres dramolette
Traducció Anna Soler Horta

Thomas Bernhard


  
Temàtiques:  
Idioma:  
Català
Col·lecció:  
Volum:  
8
Enquadernació:  
Rústica
Edició:  
juny 2007
Format:  
14 x 22
Tintes:  
Negre
Pàgines:  
76
ISBN:  
9788496639690
Preu:  
12 €
Stock:  
Disponible


Claus Peymann i Thomas Bernhard ocupen un lloc destacat en la historia del teatre contemporani d’expressió alemanya. Va ser Peymann —actual director del Berliner Ensemble— qui va posar en escena moltes de les obres de teatre de Bernhard, com Plaça dels Herois, estrenada amb gran polemica al Burgtheater de Viena el 1988. I és ell precisament el protagonista dels textos recollits en el present volum, en que Bernhard explora el fet teatral per mitja del dramolett, una peça dramatica breu i satírica que es nodreix de l’actualitat. Tots tres dramolette, tenyits de la característica ironia i autoironia bernhardiana, se centren en moments decisius de la vida del director d’escena, quan marxa de Bochum («Claus Peymann deixa Bochum i se’n va a Viena com a director del Burgtheater»), en una trobada amb Bernhard mateix («Claus Peymann es compra uns pantalons i després anem a dinar») i conversant amb Hermann Beil —dramaturg del Burgtheater— just abans de la representació d’una obra de Shakespeare («Claus Peymann i Hermann Beil a la Sulzwiese»).
Thomas Bernhard
Va néixer als Paisos Baixos l’any 1931 i va viure la major part de la seva vida a Austria, on va morir l’any 1989 a conseqüencia d’una llarga malaltia que patiria des de la seva adolescencia. Va estudiar al Conservatori de música i d’art dramatic de Viena, i al Mozarteum de Salzburg, abans de dedicar-se a l’escriptura, primer com a periodista i ben aviat com a novel·lista i dramaturg.
Al llarg de la seva vida es mostraria extremadament crític amb la historia contemporania austríaca, i la virulencia de les seves denúncies contra la vida pública d’aquest país, que va protagonitzar així bona part de la seva producció literaria i teatral, el convertirien en una persona sovint incomoda per als estaments oficials.
Entre les seves obres que s’han pogut veure als escenaris catalans es poden mencionar les peces teatrals L’home de teatre, A la meta, L’ignorant i el dement, Senzillament complicat o Ritter, Dene, Voss, així com les adaptacions de les seves novel·les Mestres antics, Extinció o Tala.

Tots els Drets Reservats .
Premsa | Contactar | Condicions de compra | Accés professionals | Qui som? | On som? | Inici