Novetats | Temàtiques | Col·leccions |

ATENCIÓ. Tenim problemes amb les paraules accentuades, estem treballant per solucionar-ho.



   Crema Troia a Tarragona
Un miler de versos per a una ciutat

Joan Cavallé


  
Temàtiques:  
Idioma:  
Català
Col·lecció:  
Enquadernació:  
Rústica
Edició:  
juny 2007
Format:  
16 x 16
Tintes:  
Negre
Pàgines:  
164
ISBN:  
9788496639812
Preu:  
14 €
Stock:  
Disponible


Durant ben bé dos mil anys no han parat d’haver-hi poetes que han dedicat els seus versos a la ciutat de Tarragona. Aquest llibret pretén, amb carácter divulgatiu, donar a coneixer una mostra significativa d’aquests versos. El que el lector trobara aquí no és una antologia en sentit estricte, sinó un petit tast de la poesia dedicada a Tarragona. Ho hem limitat a un centenar de textos que en conjunt sumen, com diu el subtítol, un miler de versos. No és una selecció de poemes, sinó de versos, igual com existeixen seleccions de frases celebres, d’aforismes o de refranys. Ens ha interessat, basicament, de quina manera, a través del vers, ha estat acarada, definida, adjectiva, fins i tot descrita, la ciutat de Tarragona.
En la selecció hi ha bona part (no tota) de la producció llatina dedicada a la ciutat. També hi ha alguns altres autors no catalans de diferents epoques, tals com Camoes, Tirso de Molina o Victor Hugo. Pero, sobretot, com era d’esperar, hi destaquen els autors catalans. No hi són tots, i dels que hi ha només n’hem inclos una mostra. Hi trobarem versos de Jacint Verdaguer, Angel Guimera, Joan Alcover, Antoni Rovira i Virgili, Josep Carner, Domenec Guansé, Joan Perucho, Xavier Amorós, Vicent Andrés Estellés, Angels Cardona, Jaume Vidal Alcover i Olga Xirinacs, entre d’altres.



Joan Cavallé
(Alcover, 1958)Fundador, amb altres, del Centre d’Estudis Alcoverencs i membre del Col·lectiu La Gent del Llamp. Va ser director del Centre de Normalització Lingüística de Tarragona (1989-1999). Dins l’ambit de l’edició ha dirigit la col·lecció de teatre Textos a part d’Arola editors entre el 1998 i el 2006, la qual el 2003 va obtenir el premi de la crítica Serra d’Or a la millor iniciativa en l’ambit del teatre.
Ha estat cap de Gestió de l’area de Cultura de l’ajuntament de Tarragona (1999-2007).Ha obtingut els premis literaris Salvador Reynaldos de Teatre inedit per la seva peça L’espiral (1986); el premi J. M. de Sagarra de traducció teatral (1988) per Fi de partida, de Samuel Beckett; el Ciutat d’Alzira de novel·la (1993) per Rei de mi, i el premi de la crítica Serra d’Or a la millor obra de teatre estrenada o publicada durant l’any anterior (1999), per Dinastia Ming. Les seves darrerres obres publicades són Contemplant el monstre (Angle) i Tarragona escrita, (Lunwerg).Ha traduit La ma esquerra, de G. de Maupassant, publicat per La Gent del Llamp, i el Teatre complet, de Samuel Beckett, vols. I i II (traducció, amb Víctor Batallé, Sergi Belbel i Joaquim Mallafre), publicat per l’Institut del Teatre.

Tots els Drets Reservats .
Premsa | Contactar | Condicions de compra | Accés professionals | Qui som? | On som? | Inici