Novetats | Temàtiques | Col·leccions |

ATENCIÓ. Tenim problemes amb les paraules accentuades, estem treballant per solucionar-ho.   Atzar


Xavier Argente
Rosa Comes


  
Temàtiques:  
Idioma:  
Català
Col·lecció:  
Volum:  
22
Enquadernació:  
Rústica
Edició:  
novembre 2007
Format:  
12,5 x 15
Tintes:  
2 tintes
Pàgines:  
80
ISBN:  
9788496639836
Preu:  
12 €
Stock:  
Disponible


Els poemes de Rosa Comes reflexionen sobre la impossibilitat de definir l’atzar a partir del material de que ells mateixos estan fets (la paraula) i malden per acostar-s’hi amb la deconstrucció del mot (la grafia) i l’alteració de l’ordre, així com amb el desig de fer que vers i carn siguin una única realitat, de convertir la lletra en una cosa. El cos, la pell, la carn, són aquelles superfícies esferiques que s’escapen de la raó i que ens permeten assolir la consciencia del present i de l’atzar; les sensacions del cos són també inexplicables.
Pel que fa a les imatges de Xavier Argente, es pot distingir un doble marc: el marc que s’imposa físicament i el que es projecta cap a la periferia, el que es defineix en allo que és present i el que ho fa en allo que és absent. A partir de la geometria, del desdibuixament de la mirada del fotograf o del moviment que mostren els elements que s’enquadren, ens remet fora del marc físic de la fotografia, de manera que la consciencia de tota la realitat que queda en la periferia del marc estricte de la imatge ens fa entendre les regles del joc: ens increpa perque desconfiem del límit físic.Xavier Argente
És llicenciat en Filosofia i actualment treballa com a fotograf i creatiu a l’empresa d’imatge i comunicació L’Antartida, de la qual n’és soci fundador. Ha dut a terme diversos cursos relacionats amb la fotografia i la imatge. La seva proposta artística s’ha centrat a treballar principalment el paisatge urba i dos dels projectes fotografics més rellevants que ha empres s’han centrat en Lisboa i en al Cap de Gata (Almeria). Ha exposat a Altafulla i a l’Antiga Audiencia de Tarragona i, actualment, esta desenvolupant una línia de treball per la qual ha rebut el premi-beca Carles Mani d’Arts Visuals, concedida per l’Ajuntament de Tarragona.
De la seva obra fotogafica s’ha dit que “els diferents punts de vista” que mostra en les seves obres, “són, precisament, el punt d’interes d’aquest artista, ja que busca, amb el seu objectiu, detalls imperceptibles per als ulls inexperts”. “La superposició de dos enquadraments”, d’altra banda, “es converteix en una constant de la seva obra, que ens remet a un dubte essencial del nostre temps, la del llenguatge com a mitja idoni per definir la realitat i com a mitja constitutiu d’assoliment de la veritat”.Rosa Comes
És llicenciada en Filologia Catalana i tecnica de gestió cultural. Guanyadora del Concurs Juvenil Domenec Guansé i d’altres certamens per a joves, la seva activitat creativa en el camp de la poesia s’ha concretat en la publicació de diversos poemes en reculls col·lectius: d’una banda, va participar com a editora i com a poeta en els onze números de la revista de creació literaria de la Universitat Rovira i Virgili D’ard i algunes de les seves composicions van ser escollides per als números 1 i 6 d’Esment. Revista catalana de poesia, editada per Ernest Farrés.
Entre molts altres recitals, ha participat en dues mostres que després s’han concretat en dos volums col·lectius: el 1997 en el marc del Col·loqui Internacional Paraula de Dona II va mostrar la seva poesia a “El món poetic de les dones”, el resultat del qual es va plasmar a Dones i literatura: present i futur, i l’any 2000 va publicar diversos poemes al recull 11 poetes a la Vaqueria 1999, fruit del recital que va tenir lloc a Tarragona, en el marc dels Premis Literaris Ciutat de Tarragona. El mes d’abril de 2007 ha participat en la Revista Caminada de Bouesia, organitzada per Carles Hac Mor i Ester Xargay. De la seva poesia s’ha dit que “destaca per un llenguatge audaç i un estil ben poc autocomplaent”.

Tots els Drets Reservats .
Premsa | Contactar | Condicions de compra | Accés professionals | Qui som? | On som? | Inici