Novetats | Temàtiques | Col·leccions |

ATENCIÓ. Tenim problemes amb les paraules accentuades, estem treballant per solucionar-ho.   Estellesiana


Gaspar Jaén i Urban
Rafael López-Monné


  
Temàtiques:  
Idioma:  
Català
Col·lecció:  
Volum:  
23
Enquadernació:  
Rústica
Edició:  
octubre 2007
Format:  
12,5 x 15
Tintes:  
Color
Pàgines:  
96
ISBN:  
9788496639904
Preu:  
12 €
Stock:  
Disponible


Estellesiana és una elegia, un intens homenatge al poeta de Burjassot Vicent Andrés Estellés dut a terme per Gaspar Jaén (poemes) i Rafael López-Monné (fotografies). Gaspar Jaén, que va coneixer personalment el poeta de Burjassot, evoca l’Estellés poeta i home i el seu univers vital i poetic, i ho fa a través del recorregut pels escenaris del poeta, amb el paisatge de l’horta i els carrers de Burjassot de fons: “Si Valencia fos una ciutat distinta / més noble i assenyada, si hagués tingut més cor, / t’hauria estimat tant! Pels carrers, amb follia, / com la dama que es lliura al súbdit més altiu, / a l’altíssim poeta, el tendre fill de l’Horta.” És aquest escenari estellesia de tarongers, carrers i places el que també ressegueix Rafael López-Monné a través de les seves fotografies.
Gaspar Jaén i Urban
Gaspar Jaén i Urban (Elx, 1952). Doctor arquitecte i escriptor. Es titula a l’Escola d’Arquitectura de Valencia el 1976. En aquesta mateixa escola es doctora el 1990. La seva activitat compren l’excercici professional de l’arquitectura, la urbanística i l’ensenyament, com també l’escriptura (poesia, narrativa i assaig). La seva obra poetica compren: Cadells de la fosca trencada (Valencia 1976), Cambra de mapes (Barcelona 1982), La Festa (Palma 1982), Fragments (Valencia 1991), Del temps present (Alzira 1998), Pontiques (Alzira 2000), i d’altres llibres inedits. Alguns poemes han estat traduits a l’holandes, al castella i a l’italia.
Rafael López-Monné
Geograf i fotograf, probablement perque li agrada mirar i explicar allo que veu. Les muntanyes formen part del seus paisatges més viscuts, des del seu estimat Montsant a l’Himalaia. El 1985 va pujar el Nun (7.135 m), dos anys després l’Annapurna I (8.091 m) i el 1993 el Xixa Pangma (8.012 m). Poc a poc, l’interes pels camins de muntanya ha passat davant els cims. La seva tesi de llicenciatura va centrar-se en l’estudi del senderisme com a fenomen social i també turístic (senderisme, camins i senyals, Arola Editors 1999).
Des del 2000 col·labora amb La Vanguardia amb propostes d’excursions i croniques relacionades amb el paisatge, el territori i el patrimoni. Actualment combina les tasques de fotograf, redactor d’articles i consultor especializat en turisme a peu, amb la docencia a l’Escola de Turisme i Oci de la Universitat Rovira i Virgili. Ha publicat diversos llibres dedicats a festes tradicionals, territoris i paisatges i les seves imatges han aparegut en mitjans com el Magazine de La Vanguardia, el Dominical del Periódico, GEO, Descobrir Catalunya, Altair, Grandes Espacios o Viajes National Geografic. Seguint els consells de Cartier-Bresson, quan treballa amb la camera o amb el paper, procura que el cervell estigui a l’alçada del cor.

Tots els Drets Reservats .
Premsa | Contactar | Condicions de compra | Accés professionals | Qui som? | On som? | Inici