Novetats | Temàtiques | Col·leccions |

ATENCIÓ. Tenim problemes amb les paraules accentuades, estem treballant per solucionar-ho.   Aigua dolça
Poemari per a xiquets

Cinta Mulet


  
Temàtiques:  
Idioma:  
Català
Col·lecció:  
Enquadernació:  
Tapa rígida
Edició:  
març 2008
Format:  
21 x 21
Tintes:  
Color
Pàgines:  
108
ISBN:  
9788496639935
Preu:  
20 €
Stock:  
Disponible


Aigua dolça és un recull de 52 poemes, en vers lliure, que ret homenatge al planeta Terra i exhorta els nostres xiquets i xiquetes a conservar-lo. Cada poema va acompanyat de la corresponent il·lustració.
Tematicament, en el conjunt del recull hi ha dos móns que es troben, paradogicament, en el seu contrast. Una potent i rica naturalesa que crea un referent idíl·lic i desitjable, sovint castigat i malauradament llunya, i la concreció dels espais urbans i estris casolans, que és el món proper on creixen la majoria dels nostres infants.
Un panteisme immanent de fons, amb l’ansia de la llibertat que comporta viure o contemplar l’aire, el mar, el món vegetal i el món animal, incita a la convivencia amb els elements del nostre planeta, sovint identificat com la nostra “veritable casa”. Entremig de tot aquest afany, hi ha el sarcasme i la crítica a l’home com a ésser que no sap gestionar la riquesa natural de que forma part ell.
Uns poemes que pretenen ser grandiosos, pensats per als adolescents que tenen el sentit crític molt despert en aquesta edat i, amb la intenció d’ajudar a fomentar l’estimació cap a la naturalesa i cap a si mateixos, donat que ambdues coses n’esdevenen una. Hi ha també un bon nombre de poemes, indicats per als més petits, que són jocs de llengua, no del tot intranscendents, per aprendre divertint-se.
Aquest treball esta pensat per a un públic essencialment infantil i juvenil. La intenció, pero, és que sigui una eina d’usos amplis, en un referent familiar o escolar. Orientativament, s’hi poden trobar composicions per a edats entre els 5 i el 15 anys.
Cinta Mulet
Cinta Mulet (Horta de Sant Joan, 1958) viu a Tarragona. És autora dels reculls poetics La saviesa de l’ombra (Concurs de Poesia Martí i Pol del Barcelones, 1999), Paraula de dona (Arola Editors, 2001), Poemes del sud (Arola Editors, 2004), Versets per a cantar a un poble (2004), Poemes, pomes i altres verins (Ajuntament de Tarragona, 2005). El monoleg de poesia escenica Qui ha mort una poeta (Arola Editors, 2007). Aigua dolça (Arola Editors, 2007), recull de poesia infantil, amb imatges de Laura Gual. Continua amb Contrapunt i Amors d’aire & d’aigua (Emboscall, 2007) i Només un fil de llum blanca (Arola Editors, 2011), amb imatges d’Antoni Torrell. El seu darrer treball ha estat A la llar de mi (Curbet.Edicions, 2015).

És coautora dels reculls Erotiques i despentinades, Erato bajo la piel del deseo, o Poemes per a un món millor, entre altres. Ha fet incursions en el camp de la narrativa curta: “Una cobra africana” dintre de Galeria ebrenca i “L’ambigüitat de les fronteres” dintre de La Val de Zafán.

Ha participat en moltes activitats literaries: Taca d’oli, Un tren de poesia, Festival de Sant Cugat, Jornades de traducció a Farrera, Setmana de poesia catalana a Pancevo (Serbia), Veus paral·leles 2015.

Ha estat responsable de l’organització d’actes d’homenatge a diversos autors (M. Merce Marçal l’any de la seva mort, darrer homentage en vida a Gerard Vergés, a Desideri Lombarte, a Espriu, entre altres).

Algunes de les seves poesies han estat traduides al castella, al serbi i al finlandes Altres han estat musicades per Jesús Fuster o les mallorquines M. del Mar Vanrell i Monica López en l’espectacle Llum de llamp. Professora d’EGB i Llicenciada en F. Catalana i Hispanica, treballa en la docencia.

Tots els Drets Reservats .
Premsa | Contactar | Condicions de compra | Accés professionals | Qui som? | On som? | Inici