Novetats | Temàtiques | Col·leccions |

ATENCIÓ. Tenim problemes amb les paraules accentuades, estem treballant per solucionar-ho.   La sala d’espera


Jordi Faura


  
Temàtiques:  
Premis:  
Teatre Joaquim M. Bartrina 2006
Idioma:  
Català
Col·lecció:  
Volum:  
47
Enquadernació:  
Rústica
Edició:  
gener 2008
Format:  
12 x 16,5
Tintes:  
Negre
Pàgines:  
80
ISBN:  
9788496639980
Preu:  
10 €
Stock:  
Disponible


A La sala d’espera tot gira al voltant de l’encontre fortuit de tres personatges en un sanatori (manicomi?) que es converteix en espai mental i metaforic, un no-lloc de blancor antiseptica inquietant en que les tres veus visibles (més una d’invisible), situades a la periferia, esdevenen un altaveu d’una lucidesa espaterrant. Una sala d’espera sense esperança on hi té lloc l’exploració de l’absurd de la vida mundana, la indigestió dels sentiments humans, la certesa en l’escepticisme i el desvirtuament de la raó.
Un text de dialegs enginyosos i monolegs delirants; de to amargant i profundament ironic. De la riota sorneguera al cinisme distingit passant per un sentit crític amb punteria i sense concessions.
La sala d’espera és un balsam.
És l’atzucac de la consciencia.
La ruina de la comedia.Jordi Faura
Jordi Faura. Autor, dramaturg i director. Ha estudiat Direcció Escenica i Dramatúrgia a l’Institut del Teatre i a l’Université Sorbonne Nouvelle Paris III, entre altres; Interpretació a l’IT i al Col·legi del Teatre, i Filosofia a la UB. Ha escrit una quinzena d’obres i ha fet dramatúrgies d’A. Camus, J. Anouilh, H.G. Wells i Quim Monzó. Ha dirigit una desena d’espectacles, entre ells l’opera Alba Eterna i els textos propis La fabrica de la felicitat, Hikikomori i Ser un altre. També ha dirigit textos d’altres autors, com ara La Sorra i l’Academia de Joan Brossa o El nou ordre mundial de Harold Pinter. Ha estat ajudant de direcció de Calixto Bieito i Sergi Belbel. Entre d’altres, ha rebut el III Premi de Teatre Ciutat d’Alzira, el XXII Premi de Ciutat de Valencia, el V Premi Ramon Vinyes, el VI Premi Bartrina, el Premi al Millor Espectacle i Millor Director de la X Mostra de Teatre de Barcelona, ha estat nominat als Premis Butaca al Millor Text i ha quedat finalista al XXXII Premi Born.

Tots els Drets Reservats .
Premsa | Contactar | Condicions de compra | Accés professionals | Qui som? | On som? | Inici