Novetats | Temàtiques | Col·leccions |

ATENCIÓ. Tenim problemes amb les paraules accentuades, estem treballant per solucionar-ho.   Els anys difícils del teatre catala
Memoria crítica

Gonzalo Pérez de Olaguer


  
Temàtiques:  
Idioma:  
Català
Col·lecció:  
Enquadernació:  
Rústica
Edició:  
desembre 2007
Format:  
17 x 24
Tintes:  
Negre
Pàgines:  
220
ISBN:  
9788496639997
Preu:  
23 €
Stock:  
Disponible


Aquest és el recull dels articles que Gonzalo Pérez de Olaguer, un dels crítics teatrals més reputats del país, ha signat per a la secció “Memoria Crítica” de la revista Teatre BCN durant els últims 5 anys i que ara, a finals del 2007, s’ha donat per finalitzada.
En aquests articles Pérez de Olaguer repassa alguns episodis de la historia de l’escena catalana que ell mateix va viure; són, per tant, relats en primera persona sobre fets historics –fets, avui, poc recordats– i profusament il·lustrats amb material de l’epoca.
Hi trobem el retrat teatral de Catalunya de finals dels 60 i principis dels 70, una epoca políticament convulsa pero intel·lectualment valenta i activa, profusament il·lustrat i acompanyat amb material documental del moment -retalls de diaris, programes de ma i fotografies.
Les croniques de Pérez de Olaguer ens descobreixen velles polemiques, ens donen a coneixer un context escenic ofegat per la censura i un integrisme polític as- fixiant, ens mostren els entrebancs que van dificultar la feina de molts artistes en els inicis de la restablerta democracia, i ens apropen a un patrimoni i uns personatges cabdals per a la nostra cultura que van posar els fonaments de l’actual teatre catala.Gonzalo Pérez de Olaguer
Gonzalo Pérez De Olaguer Moreno (Genova, 1936), periodista i crític teatral, va crear el 1963 el Grup Teatral Bambalinas, formació en la qual va dirigir obres de Fernando Arrabal i Max Frisch, entre d’altres. Dos anys més tard va ser cofundador de la revista especialitzada en arts esceniques Yorick Revista de Teatro i col·laborador habitual de Primer Acto i El Público, entre altres publicacions. El mateix any, 1965, va iniciar la seva trajectoria com a crític de teatre, activitat que encara avui desenvolupa a El Periódico de Catalunya i Guía del Ocio. Mundo Diario i Diario de Barcelona són altres dels mitjans en que ha publicat crítica teatral. Ha publicat els llibres Teatre Independent a Catalunya (Ed. Bruguera), Adolfo Marsillach: una biografia socio-teatral (Dopesa), TNB (Teatro Nacional de Barcelona): historia d’una imposició (Institut del Teatre) i Fira de Teatre al Carrer de Tarrega (RBA). Ha rebut el Premio Nacional de Teatro en dues ocasions i el Premi ADB concedit per la historica Agrupació Dramatica de Barcelona (2003). Des de gener de 2003 publica a la revista mensual TeatreBCN la secció Memoria Crítica.

Tots els Drets Reservats .
Premsa | Contactar | Condicions de compra | Accés professionals | Qui som? | On som? | Inici